Ангел Джамбазки
Ангел Джамбазки / Дарик Враца
 Евродепутатът Ангел Джамбазки представи във Видин кампанията „Доходен съюз“, която към момента  тече в Европейския съюз. Целта й е доходите от професиите и отраслите в Източна Европа да бъдат изравнени с тези в Западна Европа.

„Занимаваме се с това, заради огромната видима разлика в двете части на съюза-източната и западната... Тази разлика в някои професии достига до 10 пъти разлика във възнагражденията за полагане на един и същи труд с една и съща ефективност...“, коментира Джамбазки.

Той уточни, че това което те в качеството си на евродепутати изискват от европейската комисия е да следи държавите, приемащи законодателства, които пречат на предприемачеството.

Като такива държави Ангел Джамбазки посочи Германия, Белгия, Австрия, Италия и Холандия. „Тези държави предприемат вътрешни норми, с които се опитват да пречат на предприемачите от източната част на Европейския съюз, да работят там и да печелят. Когато ние влизахме в ЕС ни казваха, че водещ ще е принципа на свободния пазар и вътрешния протекционизъм ще бъде забранен.

По тази причина в България има десетки чужди хранителни вериги и само една или две български“, коментира Джабазки. Той заяви още, че свободния пазар е една от причините за миграция и ние не можем да позволим обезлюдяването ни като държава в рамките на съюза.