Снимката е илюстративна.
Снимката е илюстративна. / iStock/Getty Images
Това заяви народният представител от ГЕРБ Владимир Тошев
През 2024 година ще има действаща магистрала и скоростен път, в зависимост от участъците от Видин до Ботевград, която ще се свърже с националния и европейски пръстен от магистрали. Това каза на пресконференция в Регионалния пресклуб на БТА във Видин народният представител от ГЕРБ Владимир Тошев, в която участва и общинския ръководител на партията в града - Емилиян Енчев.

Тошев посочи, че за участъка Макреш - Ружинци - Монтана са проведени тръжните процедури и е започнало реалното строителство на пътя. В процес на завършване са тръжните процедури за участъка Видин - Макреш, в рамките на три години трябва да бъде готов целият участък.

Според него преди зимния сезон ще бъде пуснат за движение и част от пътя Люти дол - Ребърково. За рекордно кратки срокове - по-малко от седмица, са проведени процедурите за отчуждаване на имоти, през които ще премине бъдещата магистрала в област Видин.

На финалната фаза е и изграждането на газопровода "Балкански газопровод" в участъка на Видинска област. Сега е необходимо да бъде изготвена справка от администрацията на община Видин, за количествата газ, които ще бъдат консумирани в региона, за да започне част от процедурата за газифицирането на област Видин. Според Тошев три неща са необходими за бързото развитието на региона - достъпност, развитие на туризма и селското стопанство.
БТА