/ Агенция "Митници"
Митнически служители предотвратиха опит за наркотрафик на 6,5 кг марихуана в района на ГКПП "Дунав мост"-Видин, съобщиха от Агенция "Митници".

Старозагорец отглеждал марихуана в бившия химически завод (СНИМКИ)

На 7 август в района митническите служители са отклонили за проверка товарен автомобил, пътуващ от Западна Европа за Турция и Иран.

Агенция "Митници"

Било е установено, че превозваната стока - разплодни яйца, отговаря на представените документи. В багажа на водача и в естествените кухини на кабината, митническите служители са открили пакети, обвити в тиксо.

Съдържащата се в тях зеленикаво-кафява листна маса е била тествана с полеви наркотест, като е реагирала на марихуана. Общото количество на наркотичното вещество е 6,5 кг, чиято стойност по предварителни данни възлиза на 26 000 лева.

Мъж от Варненско отглеждал марихуана във ферма за охлюви

Водачът на товарния камион - турски гражданин, е бил привлечен към наказателна отговорност за наркотрафик. С постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок до 72 часа.

Агенция "Митници"

Предстои да бъде внесено в съда искане за определяне на мярката му за неотклонение. Под ръководството на прокуратурата се води разследване по образувано досъдебно производство.