/ iStock/Getty Images
Откриха 50 000 къса цигари сред легалната стока в камион, съобщиха от МВР. На 17 април гранични полицаи на ГКПП „Оряхово“ спрели товарен автомобил, движещ се в посока Нидерландия.

МВР

Поради съвпадение с изградените рискови профили е направена преценка, че е възможно шофьорът, български гражданин, да пренася акцизни стоки в нарушение със закона, затова униформените взели решение за извършване на проверка на стоката, включително и с рентген.

Иззеха контрабандни цигари и 288 литра алкохол на ГКПП „Дунав мост“-Русе

Превозното средство било ескортирано до ГКПП „Видин“. Водачът предоставил документи за товара - калъфки за възглавници и заявил, че не превозва акцизни стоки. Извършеното сканиране с рентгенова апаратура обаче показало в товарното помещение обекти, различни от декларираната стока.

МВР

При извършената физическа проверка на маркираната зона  граничните полицаи и митничарите установили 2500 кутии - 50 000 къса цигари с български акцизен бандерол, укрити в кашон с легалната стока.

Агенция "Митници"

Шофьорът заявил, че цигарите са негови и ги пренася за приятели в Нидерландия, но не разполага с необходимите документи. Акцизните стоки са иззети. На водача на товарния автомобил е съставен акт за установяване на административно нарушение.