/ iStock/Getty Images
При две съвместни проверки с Гранична полиция на превозни средства в района на ГКПП "Дунав мост"-Русе са установени 938 кутии - 18 760 къса цигари и 288 литра алкохол с български акцизен бандерол, съобщиха от Агенция "Митници".

След акция: Иззеха около 120 литра контрабанден алкохол в Крумовград

На 16 април в района на граничния пункт е спрян за проверка пътнически микробус с водач - български гражданин и осем пътника. Превозното средство се е движило по маршрут България-Нидерландия.

При извършената щателна митническа проверка в личния багаж на водача са открити общо 452 кутии - 9 040 къса цигари и 720 бутилки - 144 литра алкохол от известни марки с валиден български акцизен бандерол.

Водачът на превозното средство е заявил, че акцизните стоки са негови и са предназначени за семейно тържество. На митническите служители не са предоставени необходимите документи съгласно изискванията на ЗАДС и тютюневите и алкохолни изделия са иззети. На водача е съставен акт за установяване на административно нарушение.
 
На 16 април е проверен втори пътнически микробус, движещ се в посока Нидерландия, с водач-български гражданин и 9 пътника. На превозното средство е извършена съвместна проверка в халето на ГКПП "Дунав мост"-Русе.

Иззеха 121 литра контрабанден алкохол на ГКПП „Дунав мост“-Русе

След разтоварването на превозвания багаж, в задната част на транспортното средство и под седалките митническите служители откриват 486 кутии - 9 720 къса цигари и 720 бутилки - 144 литра алкохол от известни марки, всички облепени с валиден български акцизен бандерол.

Съгласно снетите писмени обяснения на водача откритите акцизни стоки са негови и са предназначени за сватба. За тях не са предоставени изискуемите документи съгласно ЗАДС и на водача е съставен акт за установяване на административно нарушение. Акцизните изделия са иззети.