Зоро и Снежанка се включиха в латино фиестата “Feel & Dance”
Зоро и Снежанка се включиха в латино фиестата “Feel & Dance” / Дарик нюз

Зоро, Снежанка, малко крокодилче, безброй принцеси, феи и други приказни герои населиха парк „Марно поле" в третия ден на латино фестивала „Feel & Dance Veliko Tarnovo latin fiesta 2013".

Най-щурата фиеста за лятото във Велико Търново продължи през вчерашния ден с пъстър карнавал, в който десетки деца се забавляваха и танцуваха с клоуна Роджър.

Всяко от децата получи подарък и лаконства от спонсорите на фестивала.

Вечерта пък концертът на De Fuego orchestra отново нагорещи страстите край паметника „Асеневци" и сцената на „Арт лято".

Събитието е част от кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата 2019.

Забавленията в парк „Марно поле" продължават и днес от 18:00ч., когато са предвидени уроци по меренге и салса за всички възрасти.

След това фиестата се пренася в галерия "Търново арт модърн" (ул.Иван Вазов 35), където ще се проведе дегустацията на аржентински вина.

В утрешния ден във Велико Търново пристигат гостите от други школи в страната. Вечерта в заведенията в централната част на Велико Търново ще звучи латино музика, а от 23:00ч. на басейна на мотел „Света гора" започва салса партито.

Грандиозната кулминация на „Feel & Dance" е в събота, когато след 20:00ч. по главната улица на града ще премине дефиле - стрийт парад на танцьорите. Те ще покажат свои хореографии в шоу-програмата пред Община Велико Търново от 21:00ч. Час по-късно ще е танцът във въздуха, съчетан с 3D мапинг, светлинни ефекти и специално написана музика - за първи път в България.