Зонта клуб подарява климатици на родилното отделение
Зонта клуб подарява климатици на родилното отделение / netinfo
5 климатика ще бъдат закупени за родилното отделение във Велико Търново, съобщи председателят на Зонта клуб арх. Румяна Брайнова. Стойността на дарението е 2500 лева, които ще бъдат връчени следващата седмица.
В Зонта клуб Велико Търново членуват 31 жени, предимно юристи, лекари и педагози. Неправитествената организация организира различни благотворителни инициативи. За последните 3 години Зонта клуб Велико Търново е дарил между 8000 и 10000 лева за различни ремонтни дейности и нужди на родилното отделение в града.
Освен това жените от клуба са решили първото бебе на 2008 година, което се роди във Велико Търново да бъде обявено за бебе на Зонта клуб. Клубът ще му бъде орисник и освен това ще помага в грижите за него през цялата година до раждането на първото бебе за 2009 година. Повече за другите инициативи, чуйте от Румяна Брайнова в прикачения файл.

Зонта клуб Велико Търново организира и конкурс за есе на тема “Аз и моето семейство” по повод Деня на християнското семейство. В конкурса могат да участват всички ученици от 1 до 12 клас. Наградите ще бъдат връчени на трима победители в три възрастови групи на 21 ноември.