Жребият оформи три железни групи на зимния турнир по футбол
Жребият оформи три железни групи на зимния турнир по футбол / Дарик нюз

Жребият за зимния турнир по футбол във В. Търново си направи шега с някои от предварително сочените за фаворити отбори, събирайки ги в три, определени веднага като „железни групи". В Група „В" са „Спортно В. Търново- 2", „Кристал" /Г. Оряховица/, „Поликрайще", „Янтра- 2" /Драганово/ и „Етно". Миналогодишният първенец „Сико" е в група „Г" с ПМГ, „Дени", „Лозен" и „Белият балет". В група „З" пък са „Янтра" /Драганово/, „Голда", „Килифарево", „Тотитранс"/Павликени/ и  „Свински крачета".

В другите групи фаворитите извадиха късмет и ако сами не си объркат пасиансът бързо ще започнат да мислят за елиминациите. В група „А" са „Росица", „Бумеранг", „Идеал", „Болярско село" и „Кантона", в група „Б" „Алпласт", „Лас Вегас" /Лясковец/, който спечели турнирът в Горна Оряховица преди Коледа, „Каталуния", „Подови настилки" и „Екстрамадура", в група „Д" са „Присово", „Япи строй", „Осцеола", „Севастократор" и „Масларево", в група „Е" са „Би Джи Паур", „Щастливеца", „Горските", „Ветеран турист" и „Геги трейд", а в група „Ж" са „Риболовен център", „Валда", „Глрадиатор", „Римските вълци" и „Спортно В. Търново- 1".

По два отбора от всяка от осемте групи ще продължат напред, като в тях ще играят всеки срещу всеки.

На техническата конференция в Зоналния съвет на БФС във В. Търново бе акцентирано върху поведението на играчите. Заради инциденти от миналите издания в турнира няма да бъдат допуснати Христо Христов, Сашо Николов и Андон Андонов, съобщи секретарят на Зоната Страцимир Тинчев.

 „Да играем за победа, но не и с нагласата да пребием противника. Нека се уважаваме и направим турнира удоволствие", призова заместник- кметът Йордан Грозданов.

Председателят на Съдийската комисия Стефан Чакъров съобщи, че страничните хвърляния ще бъдат изпълнявани с ръце, а не както на много места с крак, но гол с ръка не може да бъде отбелязан. Вратарите могат да вкарват с крак и нямат право да хваща с ръце върната от съотборник топка. При статично положение противникът трябва да стои минимум на 3 метра от мястото на изпълнението. Всеки отбор ще има право да картотекира по 15 футболисти, като освен тях и водача на отбора никой друг няма право да седи на скамейката. Мачовете ще се играят с топка „Карра", осигурена от официалния спонсор на БФС.

В ДКС „В. Левски" ще видим доста добре познати футболисти от региона. На терена ще излязат бившите етърци Милчо Сирмов, Свилен Василев, Стефан Николов, Владко Атанасов, както и Пламен Станчев, Бисер Пенчев,  Петьо Андреев, Анатоли Гугов, Георги Каравасилев, Иво Нейков, Зоран Дочев, Ивайло Николов и т.н .

Първият мач е на 10 януари от 17 часа, като един срещу друг излизат „Росица" и „Болярско село". От 18 ч. играят „Алпласт" и „Подови настилки", от 19 ч. „Спортно В. Търново- 2″ и  „Янтра- 2″ /Драганово/, а от 20 ч. ПМГ и „Лозен". Срещи ще има всеки делничен ден.