Засилени полицейски проверки в региона след взрива в Бургас
Засилени полицейски проверки в региона след взрива в Бургас / DarikNews.bg, архив

Засилени проверки на автогари и паркинги в региона започна Областната дирекция на МВР във връзка с инцидента с взривения автобус в Бургас. Униформените проверяват оставени багажи и пакети без надзор за наличие на самоделни взривни устройства.   

Създадена е организация за извършване на проверки конкретно в района на автогара „Юг" - В. Търново и денонощната спирка на хотел „Етър", където за времето от 20.30 часа на 18 юли до 07.00 часа на 19 юли бяха проверени шест автобуса и четирима чужди граждани. Не са установени представители на т.нар. „рискови" държави, съобщават от полицията.

Разпоредено е на всички служители от група териториална полиция при ежедневния обход на маршрутите и обслужваните територии, да се засилят наблюдението на рискови обекти и такива с масово пребиваване на хора.

При осъществяване на патрулно-постовата дейност и контрола на движението по пътищата да се засили контролът върху лица със съмнително поведение и движението на МПС на територията, обслужвана от съответното полицейски управления. Извършват се проверки на хотели и места за подслон на територията на област В. Търново, както и обезпечаване на места, където се събират много хора.

Създадена е организация за проверки на туроператорски фирми, частни охранителни фирми, обменни бюра, Аерогара - Г. Оряховица и пристанище Свищов, както и съвместна дейност с тях.