белезници арест
белезници арест / ThinkStock/Getty Images
На 28 март на територията на Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на телефонни измами на територията на страната. В акцията са участвали служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност“ -  ОДМВР – Стара Загора и служители на ОДМВР - Велико Търново. 

В хода на операцията, около 16.40 часа в близост до село Кавлак, община Стражица, бил задържан 64-годишен мъж от Стара Загора. У него криминалистите открили 24 544 лв., получени при извършена телефонна измама в населено място на територията на област Бургас. Установено било, че мъжът е участвал при извършването на престъплението в ролята на „куриер“.

Същия ден, в Русе, на ГКПП- Дунав мост, при влизане в  страната ни от Румъния, били заловени двама мъже - на 41 г. и на 30 г., от Горна Оряховица. При проведените процесуално-следствени действия в автомобила, с който са се придвижвали, и на два адреса в Горна Оряховица, служителите на реда намерили мобилни телефони, сим-карти и 17 800 лева.

От проведеното до момента разследване е изяснено, че мъжете са извършители и на други три телефонни измами през тази година на територията на Стара Загора. Общият размер на отнетите суми при извършените престъпления достига 19 770 лв..

Тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа.
С постановление на Районната прокуратура в Стара Загора на 41-годишния мъж мярката за задържане е удължена за 72 часа. По случаите са образувани досъдебни производства.

Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на тримата продължава под ръководството на Районната прокуратура – Стара Загора.