/ СУ "Николай Катранов"
На 20 юни, на тържествена церемония в Актовата зала на СУ „Николай Катранов“, в присъствието на учители, родители и роднини, директорът на училището г-н Генади Иванов връчи дипломите за завършено средно образование на зрелостниците от Випуск 2019.

СУ "Николай Катранов"

Учениците от XIIа и XIIб клас, с класни ръководители г-жа Палома Тодорова и г-н Ангел Ангелов, оставят своята ярка звезда в Катрановската алея на славата като Випуск на победителите.

Свищовските училища представиха възможностите за образование в гимназиален етап за 2019/2020 година (СНИМКИ)

Те завоюваха за училището първото място в област Велико Търново на втората матура с резултат 5,17. Благодарение на тяхното отлично представяне, Средно училище „Николай Катранов“ е на трето място в областта на Държавния зрелостен изпит по български език и литература с резултат 5,06.

СУ "Николай Катранов"

Училището се нарежда в топ 3 на областта и по брой отличници - 11 зрелостници са с отлични оценки и на двете матури. Випуск 2019, който включва 51 ученици, завършва с 20 дипломирани отличници с общ среден успех от обучението в гимназиален етап над 5,50.

Първенец на випуска е Кристиян Любчев Варамезов от XIIб клас, следван с минимална разлика от Маргарита Георгиева Йорданова от XIIа клас