Ветеран турист спря Ботев (Дебелец), тази вечер теглят жребия за елиминациите на зимния турнир
Ветеран турист спря Ботев (Дебелец), тази вечер теглят жребия за елиминациите на зимния турнир / Дарик нюз, архив

Тази вечер са последните мачове от груповата фаза на зимния турнир по футбол в ДКС "В. Левски". От 17 ч. играят „Захарни заводи"- „Рейнджърс", от 18 ч. „Алпласт"- „Банка ДСК и клиенти", от 19 ч. „Паника"- „Риболовен център" и от 20 ч. „Спортно търново"- „Кантона".

След края на срещите ще бъде теглен жребият за осминафиналите, който за първи път ще бъде дирижиран. В едната урна ще бъдат поставени осемте първенци на групите, а в другата вторите отбори в крайното подреждане.

Снощи се изиграха последните двубои в първите четири от групите.

„Афродита флора" спечели с 2:0 срещу „Водстрой" и завърши на първо място в група „Г" с равен брой точки с „Щастливеца", но с успех в директния мач. Снощи нулевото равенство се запази до 29-ата минута, когато Борислав Александров получи пас на празна врата и откри резултата. В последните секунди по идентичен начин Асен Дачев вкара за 2:0.

В мач за престиж в в група „В" „Автодизел" надигра „Но нейм" с 4:1. Още в 1-ата минута Димитър Тотев откри резултата с удар от границата на наказателното поле, а буквално във 2-ата Иван Петров шутира в горния ляв ъгъл за 2:0.

В началото на втората част Любомир Василев покачи на 3:0 и спорът окончателно приключи. Ярослав Дечев намали на 3:1, а Димитър Тотев оформи крайното 4:1.

„Санитрейд" пречупи „Багатури" със 7:4 в зрелищна среща от група „Б". С успеха победителите събраха шест точки, колкото имат „Спарта" и „Гегитрейд", но напред продължават последните, които са с най-добра голова разлика. За „Санитрейд" се разписаха Калоян Дончев, Николай Митев - хеттрик, Емил Стоянов - два гола и Петър Роуланд. За „Багатури" голови удари нанесоха Андрей Карагенов и Стамен Дончев, отчел се с три попадения. Освен 11-те гола публиката видя и много други интересни моменти.

„Ветеран турист" спря „Ботев" (Дебелец) по пътя към втората позиция в група „А" и класира за елиминациите „Килифарево". Двубоят бе много оспорван, а фатална за дебелчани се оказа последната 40-ата минута. Тогава отбраната им изпусна Светослав Велчев, който шутира по диагонала за окончателното 2:2. Ветераните дръпнаха в резултата в 5- ата минута, чрез Деян Димитров. При ответната атака Ангел Кънчев изравни. Отново той изригна в 27-ата минута, когато преодоля съперник и вкара с плътен удар за 2:1 в полза на „Ботев", но това не се оказа достатъчно.