Общината се отказа от празничната заря
Велико Търново ще посрещне Нова година с атрактивно светлинно шоу и концерт пред сградата на Общината.

На сцената ще излязат група „Петте сезона“, Професионален фолклорен ансамбъл „Искра“ и Влади Ампов-Графа. Община Велико Търново се присъединява към инициативата на Фондация „Четири лапи“ за ограничаване на фойерверките. Кметът Даниел Панов отмени зарята в новогодишната нощ.

В Русе не отменят зарята за Нова година

Той апелира към великотърновци да ограничат гърмежите в тези предстоящи дни. „Празничният дух е в споделените мигове с нашите близки и приятели. Те са много по-ценни, отколкото няколкото минути заря“, коментира Панов.Силният шум от фойерверките влияе негативно на бебетата, на децата и хората с увреждания, на животните, на птиците. Празничната програма ще започне в 23:00 часа на 31 декември, а първи на сцената на площад „Майка България“ ще излязат изпълнителите от „Петте сезона“, заедно със Стефан Диомов. В 23:45 часа е традиционният благослов, последван от празнично приветствие на кмета Даниел Панов.

Точно в полунощ навръх Нова година започва светлинното шоу. Хореографията му е съчетана с химна на България. В първите минути от новата година Старата столица ще бъде огласена от неповторимото звучене на българския фолклор. Певците, музикантите и танцьорите от ПФА „Искра“ ще поведат новогодишното хоро.

Кулминация на програмата ще са изпълненията на Владимир Ампов-Графа. За Нова година Община Велико Търново подарява на жителите и гостите на града прожекция на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов - звук и светлина“. Тя ще бъде излъчена от 18:00 часа на 1 януари.