В. Търново впечатли зам.-председателя на Съдийската комисия на УЕФА
В. Търново впечатли зам.-председателя на Съдийската комисия на УЕФА / снимки: Пресцентър - Община В. Търново

Заместник- председателят на Съдийската комисия на УЕФА и шеф на футболните съдии във Франция  Марк Бата гостува във В. Търново. Французинът бе в старата столица по покана на съдийския наблюдател на Международната футболна федерация- Ичко Лозев. Марк Бата е в България, за да наблюдава първия кръг от квалификациите за Европейското първенство за юноши до 19 години догодина, които се провеждат в Ловеч и Севлиево.

Във В. Търново той бе посрещнат от заместник- кмета Ганчо Карабаджаков, с когото заедно изгледаха аудиовизуалния спектакъл “Звук и светлина”. На срещата бяха още председателят на Съдийската комисия към Зоналния съвет на БФС Петър Петров и спортният експерт в Общината Йордан Дурчев.

Французинът научи историята на старата столица на родния си език от заместник- кмета и заяви, че е очарован от чутото и видяното и със сигурност ще доведе под Царевец семейството си. Марк Бата разказа, че най- добрия посланик на В. Търново когото познава е Ичко Лозев. Където и да е, като съдийски наблюдател на мач или участник в семинар, той разказва от какъв забележителен град идва, който непременно трябва да бъде видян, коментира Марк Бата. Като човек, роден в град Марсилия, който е Европейска столица на културата за 2013 г., г-н Бата сподели впечатленията и убеждението си, че Велико Търново има много сериозни шансове и огромни възможности да бъде Европейска столица на културата през 2019 година. От името на Община В. Търново той получи пейзаж на старата столица, златна значка и сувенири.