Ужас вцепени Осцеола, Гладиатор посече риболовците
Ужас вцепени Осцеола, Гладиатор посече риболовците / Дарик нюз

„Ужас” (Присово) пречупи с 1:0 лидера „Осцеола” и се върна в битката за едно от първите две места в група „Д” на зимния турнир по футбол в ДКС „В. Левски”. Единственият гол в мача падна в 8- ата минута, когато топката срещна гредата, след удар на Красимир Костадинов, а след това Христо Христов я довкара в мрежата. До почивката присовчани можеха да поведат по- убедително, но Ангел Кънчев пропусна очи в очи с вратаря на „Осцеола”. Битката бе оспорвана и през втората част, а в последната минута от редовното време Лъчезар Георгиев от „Осцеола” получи червен картон за реплика към съдията Илиян Капарашев.
С променен състав излязоха  „Горските” в двубоя от група „Е” с „B&G Пауър” и това им изигра лоша шега. През първоно полувреме юношите младша възраст не успяха да намерят себе си и получиха четири безответни гола. Георги Цветков и Марин Мирчев вкараха по веднъж, два пъти точен бе Илин Тончев.
През второто полувреме младоците показаха лицето си от предишните два двубоя. Защитата им не се пропука повече, а напред Даниел Димитров и Ангел Мъзев последователно намалиха на 4:2. В 32- ата минута Георги Русев и Даниел Димитров преминаха противниковата отбрана с двоен пас, но удара на Русев се спря във външната част на мрежата. Ако бе паднал трети гол изходът ставаше непредвидим. Малко след това Христо Стоев от „Горските” и Георги Владимиров от „B&G Пауър” се спречкаха и реферът Капарашев ги прати за по две минути на скамейката. До края повече голове попадения не бяха отбелязани.
Други юноши, но старша възраст, тези от “Риболовен център” допуснаха първа загуба с 2:3, в група „Ж”, в много оспорван двубой с „Гладиатор”. Така три отбора събраха по шест точки и се очертава сериозна битка за класиране на елеминациите. В герой на мача се превърна Георги Георгиев който реализира хеттрик за „гладиаторите”. Той откри с глава още в 4- ата минута, а веднага след това удвои. Калоян Христов намали на 2:1 в 8- ата минута, но Георги Георгиев покачи на 3:1. В 16- ата минута се стигна до първото изгонване на треньор от резервната скамейка. Наставникът на „риболовците” Мариян Иванов претендира за дузпа и доизгледа останалата част от срещата сред публиката.  
След паузата по- активен бе тимът на „Риболовен център” и Мартин Николов успя да намали на 3:2. Валентин Петков два пъти удари греди, Иван Иванов и Благовест Ангелов също пропуснаха и резултатът се запази.
В група „З”- „Килифарево” пак падна с 2:8, този път от „Тоти транс” (Павликени). Мирослав Тотев се намеси в борбата за голмайстор в турнира със шестте гола, които наниза в мача. Другите два за победителите бяха дело на Владимир Дечев и Иван Анчев. В края Сунай Мунков и Ибрям Невзатов отчетоха килифаревци.
Програмата днес: 17 ч. „ Болярско село”- „ Кантона”, 18 ч. „К- 2 Подови настилки”- „Екстамадура”, 19 ч. „Янтра- 2”- „Етно”, 20 ч. „Лозен”- „Белият балет”.