Уникален танцов спектакъл във въздуха закри латино фестивала Feel & Dance
Уникален танцов спектакъл във въздуха закри латино фестивала Feel & Dance / DarikNews.bg

Уникален танцов спектакъл във въздуха бе кулминацията на латино фестивала „Feel & Dance" във Велико Търново. Невижданото шоу бе представено снощи върху фасадата на общината пред удивените погледи на стотици жители и туристи на града. С помощта на въжета и специална обезопасителна система на 10 метра във въздуха бяха издигнати трите инструкторки на Денс студио „Ун Бесо", организатори на фестивала.

Дарина Господинова, Иглика Иванова и Ваня Пецурова, облечени в бели феерични костюми, танцуваха над земята в продължение на 15-на минути, като представиха своя модерна хореография.

Уникален танцов спектакъл във въздуха закри латино фестивала "Feel & Dance"
netinfo

Въздушният танц бе изпълнен на фона на 3D мапинг върху сградата, като съчетанието остави без дъх събралото се множество. Хората не спираха да аплодират и окуражават момичетата, които грациозно се носеха във въздуха. В един от моментите те дори се издигнаха като три красиви ангела в небето. Шоуто завърши на фона на историческата крепост Царевец, също вплетена в мапинга.

Танцът във въздуха бе допълнен от атрактивно огнено шоу и модерен арт спектакъл на откритата сцена пред общината, в който участваха около 25 танцьори.

Уникален танцов спектакъл във въздуха закри латино фестивала "Feel & Dance"
netinfo

Дъждът, който заваля малко преди въздушното зрелище, не отказа нито организаторите, нито зрителите да съпреживеят заедно емоциите от грандиозния спектакъл. Преди това танцьори от водещи школи по салса в цялата страна представиха свои хореографии на сцената.

Спектакълът бе предшестван от мащабно дефиле с участниците в латино фиестата, които танцувайки преминаха по централната градска улица, увличайки със себе си все повече малки и големи, а така също и много туристи. Специален гост на фестивала бе майсторът на горещите танци от Кипър Памбос Агапиу, който водеше дефилето и цялата програма пред сградата на общината. „Танцът е радост, танцът е здраве, танцът е живот", не спираше да повтаря Памбос. Той доказа, че е истински шоумен, забавлявайки зрителите в паузите между изпълненията.

Уникален танцов спектакъл във въздуха закри латино фестивала "Feel & Dance"
netinfo

Латино фестивалът "Feel & Dance", организиран от "Ун Бесо" с подкрепата на Община В. Търново, продължи една седмица. Фиестата предложи на жителите и гостите на града множество партита, концерти на открито, уроци по салса и латино танци за деца и възрастни, дегустации на традиционни ястия от латинските страни и аржентински вина, филмови прожекции и други атракции. Организаторите имат амбицията да разраснат и провеждат ежегодно феста, който ще привлича в града още повече туристи и почитатели на латино културата и танците.

Уникален танцов спектакъл във въздуха закри латино фестивала "Feel & Dance"
netinfo