Пътищата от републиканската мрежа в областта са обработени
„През изминалата нощ наши екипи дежуриха непрестанно. До момента снеговалежа не е спирал. Температурата е от минус 5 градуса до минус 1.

Снегопочистващата техника  е е спирала да обработва настилките. На територията на област Велико Търново цялата републиканска мрежа е обработена”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” инж. Венцислав Ангелов от Областно Пътно управление-Велико Търново.

По думите му, голяма част от шофьорите са крайно неподготвени за преминаване през проходите в страната при зимни условия. Има и нетолерантност спрямо снегопочистващата техника.

ТИР е поднесъл на главния път от Велико Търново за София през нощта и се е преобърнал в канавка. Инцидентът е станал в следствие на изпреварване на снегорин и друг тежкотоварен автомобил.
 
„Очаква се температурите в района на проходите да паднат и да се получи заледяване. Подготвени сме да опесъчаваме пътищата”, категоричен е инж. Венцислав Ангелов от Областно Пътно управление.

„Водачът на молдовския тир, който във вторник не се съобрази със забраната за движение и затворения път и едва не отнесе екип на NOVA и още няколко души в прохода „Хаинбоаз”, е със съставен акт за нарушение по Закона за движение на пътищата”, заяви инж. Ангелов.
nova.bg