Танцьорите от ЗОКИ първи на международен фестивал в Приморско
Танцьорите от ЗОКИ първи на международен фестивал в Приморско / танцов клуб Зоки

Представителите на великотърновската школа "ЗОКИ" спечелиха Първия международен конкурсен фестивал на съвременните танцови стилове „Морска фиеста".

В празника на танците се включиха над 200 деца от България, Русия и Румъния. В рамките на десет дни, освен че мериха сили в конкурсите, участниците бяха обучавани от най- добрите треньори в страната на различните стилове танци- хип хоп, джаз, диско, MTV, латино и класика. Независимо, че децата от старата столица бяха най- малките участници освен първо място в стил Танцово шоу те завоюваха и второ място в стил Латино шоу. Възпитаниците на треньорката Зорица Радловска получиха и две купи. Те бяха отличени за цялостно представяне от Българската спортна танцова федерация, взеха и трофея за шоу представяне.

Успехът в крайморския курорт е пореден за школата през тази година след второто място на Световния фестивал в Торино /Италия/ и многобройните купи и медали от републикански шампионати и турнири.

Танцова школа "ЗОКИ" е спечелила квоти и е поканена да представи страната през септември на Световния шампионат по латино шоу в Унгария и през януари на първенството на Планетата по танцово шоу в Торино.