Танци във въздуха, огнено шоу и много салса в първия латино фестивал
Танци във въздуха, огнено шоу и много салса в първия латино фестивал / DarikNews.bg
Танци във въздуха, огнено шоу и много салса в първия фестивал на латино културата
64396
Танци във въздуха, огнено шоу и много салса в първия фестивал на латино културата
  • Танци във въздуха, огнено шоу и много салса в първия фестивал на латино културата

Велико Търново ще се превърне в столица на латино културата и танците от днес до 30 юни. В старопрестолния град започва уникалният фестивал "Feel & Dance", организиран от Денс студио "Ун Бесо" с подкрепата на Община В. Търново. Латино фиестата ще предложи на жителите и гостите на града множество партита, концерти на открито, уроци по салса и латино танци за деца и възрастни, дегустации на традиционни ястия от латинските страни и аржентински вина, огнено шоу, филмови прожекции и други атракции.

Гвоздеят на фестивала ще бъде въздушен танцов спектакъл, който инструкторките на "Ун Бесо" ще пресъздадат на 10 метра височина върху фасадата на общината във В. Търново. Дарина Господинова, Иглика Иванова и Ваня Пецурова ще бъдат издигнати и обезопасени с въжета. За подготовката на танца във въздуха момичетата се готвят от шест месеца, като основно взимат уроци по катерене и висене на въже. В целия спектакъл, който ще бъде на 29 юни вечерта, ще участват 25 танцьори. Те ще представят уникална хореография в съчетание с атрактивни костюми и модерна музика. 3D мапинг върху сградата на общината ще допълни невижданото шоу.

Танци във въздуха, огнено шоу и много салса в първия латино фестивал
netinfo

Спектакълът ще бъде предшестван от дефиле с участниците в латино фиестата, които ще преминат по централната улица на В. Търново. В цветния стрийт парад ще се включат танцьори от над 20 водещи салса школи в страната, както и гости от Румъния и Гърция. Специален гост на фестивала ще бъде международният съдия и майстор на горещите танци Памбос Агапиу, който ще води дефилето.

50 000 лв. е целият бюджет на латино фестивала "Feel & Dance". 20 460 лв. от средствата са отпуснати от бюджета на Общината по проект, спечелен от "Ун Бесо" за събития в областта на изкуствата и културата. Другите пари са осигурени от спонсори и собствени средства на клуба.

Този фестивал ще води в старата столица всяка година все повече туристи и почитатели на латино културата и танците, убедени са организаторките. Искаме много повече хора да усетят магията на танците и на емоцията, която ние предаваме на нашите ученици в студиото вече две години и половина, каза Дарина Господинова. Тя уточни, че всички събития, част от фестивала, ще бъдат напълно безплатни за всички посетители. Изключение прави само дегустацията на храни и напитки в местен ресторант, където ще има куверт.

Може да чуете Дарина и Ваня за атракциите на фестивала в звуковия файл.

Танци във въздуха, огнено шоу и много салса в първия латино фестивал
netinfo