Смениха цялото спортно- техническо ръководство на Етър-24
Смениха цялото спортно- техническо ръководство на Етър-24 / dariknews.bg

Пълна промяна в спортно- техническото ръководство на „Етър- 24" направиха собствениците на Акционерното дружество, стопанисващо футболния клуб. Бизнесменът Димитър Манолов ще управлява оттук нататък клуба, получавайки изцяло оперативната власт. Той ще отговаря за селекцията, назначаването на треньорски екип и т.н., с които през последните 22 месеца се занимаваше Иво Балъков.

„Работил съм за „Етър- 24" на доброволни начала, без договор. Наясно съм, че когато нещата не вървят промяна е необходима. Трябва да се отдаде дължимото на досегашния треньорски екип. Ако новите хора се нуждаят от помощта ми ще я имат, ако не здраве да е пожелавам им успех", коментира Иво Балъков.

На този етап Манолов ще съвместява функциите си при „виолетовите" с тези в СК "Спарта" (Самоводене) на който е основател и изпълнителен директор. Прокуристът на "Етър- 24" Стефан Атанасов, който е представител на акционерите в клуба ще продължи да се занимава с административните дейности.

"Димитър Манолов получава пълен картбланш да взема оперативните решения в "Етър- 24" и да предложи своя програма за постигане на по- добри резултати. Благодарим за работата на старши треньорът Николай Арнаудов и неговите помощници Георги Георгиев и Румен Данков и се разделяме с добри чувства. През пролетта отборът постигна най- доброто си класиране в "Б" група- пето място. През този сезон обаче резултатите не отговарят на очакванията, затова акционерите решиха да дадат възможност на нови хора", се казва в официално прессъобщение на „Етър- 24".

По предложение на Димитър Манолов за нов старши треньор е назначен Велин Кефалов, който по- късно днес и ще бъде представен на футболистите, а от 17 ч. ще ги изведе за първа тренировка. На нея той ще съобщи имената на своя екип, в който ще има помощник- треньор и треньор на вратарите. Негов асистент най- вероятно ще е бившият шампион с "Етър" Сашо Димов.

Кефалов бе начело на "Етър" допреди няколко години, после стана директор на ДЮШ на великотърновския клуб и бе основна фигура в новия проект "Спарта" (Самоводене). През последната година и половина бе помощник на Ангел Червенков в "Литекс" и двамата направиха ловешкия клуб шампион на България. След отпадането от "Жилина" обаче собственикът на ловешкия клуб Гриша Ганчев се раздели с Червенков и Кефаров.

"От мен се иска стабилизиране на отбора и по- добри резултати. Вече мислим за предстоящия мач със "Спортист" (Своге). Повече ще коментирам, когато се запозная с нещата отвътре", каза Велин Кефалов. Димитър Манолов също отказа да говори повече преди четвъртък, когато ще даде нарочна пресконференция.