/ ThinkStock/Getty Images
Служители на УП-Килифарево задържаха двама мъже в момент на кражба на дърва за огрев, съобщиха от полицията.

Полицаи разкриха незаконна сеч на дървесина

На 10 февруари при провеждане на специализирана полицейска операция и след сигнал за незаконна сеч и транспортиране на дървесина е извършена проверка в землището на Килифарево.

Хванаха двама водачи без книжки, превозвали незаконна дървесина

В момент на кражба на 4 куб. м. дърва за огрев,
общинска собственост са установени двама мъже на 30 и 45 години и двамата от Килифарево, неизвестни до момента на полицията.

Дървата са иззети и върнати на собственика. Срещу двамата са образувани преписки, които ще бъдат докладвани в прокуратурата, с мнение за налагане на административни наказания. Кражби на дърва за огрев разкриха и служители на полицейските управления в Елена и Полски Тръмбеш.

Разследват незаконна сеч на дървесина във Великотърновско

На 12 февруари в управлението в Елена е получен сигнал за откраднати около 0,2 куб. м. дърва за огрев от жилище в града. От проведените незабавни действия по разследването е установено, че автор на деянието е 49-годишен мъж от същия град.

Дървата са установени и върнати на собственика. Същият ден при обход в района на село Петко Каравелово служители на полицейското управление в Полски Тръмбеш са установили каруца с около 0,7 куб. м. дърва за огрев, без горска марка и разрешително за превоз.

Хванаха двама водачи без книжки, превозвали незаконна дървесина

В хода на проверката е изяснено, че дървата са отнети от землището на селото и са общинска собственост
. По двата случая са образувани преписки, които са подготвени за доклад в прокуратурата, с мнение за налагане на административни наказания.