Скоростно мотосъстезание затваря едното платно на изхода от В.Търново към Шереметя
Скоростно мотосъстезание затваря едното платно на изхода от В.Търново към Шереметя / Снимка: М.Стоянова

С почетна мотообиколка на Велико Търново продължи днес Балканският мото рок събор, който се провежда на хълма Света гора. Той бе официално открит снощи от министър-председателя Сергей Станишев, който днес се включи и в рокерското шествие на мощен мотор „Хонда NRX 1800”, предоставен му от футболиста Благой Георгиев.

Премиерът водеше моторното шествие от хълма Света гора до църквата "Св.40 мъченици". Станишев и група рокери поднесоха цветя и се поклониха на гроба на цар Калоян в двора на църквата.

След това премиерската "Хонда" се присъедини към хилядите рокери на мощни машини, които преминаха по главните улици на града.

Сергей Станишев ще наблюдава част от мотоигрите и състезанията, организирани в следобедните часове.

Сред атракциите на събора е състезанието наскоростна отсечка, което започва от 13,00 часа.Участниците ще мерят сили с пистови мотори на 400-метрова отсечка в едното платно на магистралата на изхода на В.Търново в посока Шереметя, което ще бъде затворено от 13,00 до 16,00 часа.

Участниците в състезанието ще бъдат напълно екипирани и обезопасени, защото и тази година мотосъборът пропагандира толерантност на пътя и безопасно шофиране.