Седем задържани при полицейски акции срещу наркоразпространението
Седем задържани при полицейски акции срещу наркоразпространението / Дарик нюз, архив

Седем души са задържани и са иззети близо 200 грама канаби по време  на акцции на полицейските служители, насочени към противодействие на разпространението на наркотични вещества в региона, съобщиха от Областната дирекция на МВР – В. Търново.

Голямо количество канабис намериха  служители на РУП – П. Тръмбеш в хода на специализирана полицейска операция, проведена вчера малки населени места. В с. Орловец за проверка е спрян лек автомобил «Опел», управляван от 20-годишният Г. Г. от същото село, и пътници две момчета на 16 и 17 г. Под седалката на водача е открито найлоново пакетче със суха зелена тревиста маса. Други два плика са установени в багажното отделение на автомобила. Общото тегло на наркотичното вещество- канабис, е 180 грама.

Снощи около 22.30 ч. в Г. Оряховица е извършена проверка на лек автомобил «Опел». В раница, собственост на пътуващия в автомобила Д. Р. на 44 г. от същия град, е намерено прозрачно найлоново пликче, съдържащо 9,3 гр. канабис, мелничка за марихуана и електронна везна.

Вчера в Свищов в двама младежи на 17 и на 20 г. са открити общо 3 грама канабис.

При извършена полицейска проверка на 22-годишна жена от с. Джулюница са намерени други 5 грама канабис.