Счупиха рекорда за най-бърз гол на зимния турнир по футбол
Счупиха рекорда за най-бърз гол на зимния турнир по футбол / Дарик нюз, архив

Първият мач от програмата на зимния турнир по футбол в ДКС “В. Левски” в четвъртък подобри рекорда за най- бърз гол в надпреварата. Деян Аврамов от “Щастливеца” простреля вратата на “Тремол” още в 15- ата секунда. Веднага след началния удар той влезе по левия фланг и с премерен удар откри резултата.

Аврамов бе автор и на второто попадение, като отново проби отляво. След почивката Станислав Тотев на два пъти и Боян Александров доведоха нещата до 5:0 за “Щастливеца”. Този път тимът на “Тремол” бе лишен от бурната подкрепа на колоритната си агитка, заради ранния час за провеждане на двубоя. В състава на загубилите няма действащи футболисти в региона, но за това пък е сред най- добре екипираните.

Състезателите са изключително коректни и се стремят да играят комбинативен футбол. „Болярско село” също взе втора победа, справяйки се с 3:0 с “Аспирините”. Иван Киряков отбеляза в 14- ата минута, засичайки пас на по- малко от метър до левия страничен стълб. През втората част миналогодишните шампиони пропуснаха дузина положения и чак в последните три минути добавиха два гола, чрез Тодор Шиков и Игнат Игнатов. „Спарта” успя да обърне „Гегитрейд” от 0:1 до 3:2 и заплете ситуацията в група “Б”. Валентин Тодоров разпечати самоводския тим, но Мартин Катъров изравни.

Съименникът му Мартин Димитров вдигна на 2:1 в 17- ата минута, а точно в средата на втората част отново Катъров вкара за 3:1, като стреля от малък ъгъл. Любопитно е, че петото попадение в срещата пак бе дело на Мартин, но този път на Кънев от състава на “Гегитрейд”. Красимир Тодоров записа хеттрик за „Килифарево” при успеха с 3:2 срещу “Феърплей”, който усложни битката за първите две места в група “А”. Килифаревци дръпнаха с 3:0, с три попадения на Тодоров до 30- ата минута. В оставащото до края време съперникът им успя да се съвземе и да върне два гола, чрез Ивайло Димитров.

Тази вечер са мачовете: 17 ч. „Дрийм тим”- „Едуардс”, 18 ч. „Севастократор”- „Янтра”, 19 ч. „Импулс”- „Янтра ІІ” и 20 ч. „Владислав”- „Сензация”.