С дефиле откриват фолклорния фестивал
С дефиле откриват фолклорния фестивал / DarikNews.bg, архив

С традиционно дефиле на групите-участници по главната улица на Велико Търново ще бъде открито 15-то издание на Международния фолклорен фестивал. Пъстрото шествие ще потегли в 18,30 часа от кооперативния пазар.

Около 19,00 - 19,30 ч. групите ще бъдат официално представени пред сградата на Общината, а в 20,30 часа ще започне първият концерт на сцената в парк "Марно поле". Вечерта ще завърши с аудио-визуалния спектакъл "Звук и светлина" от 22,30 ч.

В тазгодишното издание на фолклорния фестивал ще се представят около 300 участници от пет чуждестранни групи и още толкова български фолклорни състава.

В осемте фестивални вечери великотърновци и гостите на града ще могат да се насладят на изпълненията на аборигенска група за традиционни танци от Китайско Тайпе, фолклорна компания от Мексико, индонезийска танцова група, ансамбъл за кавказки танци от Русия и за първи път във фестивала ще се представи фолклорен ансамбъл от Молдова.

На фестивалната сцена ще се изявят и великотърновските ансамбли "Търновче", "Българче" и "Искра", както и двата горнооряховски състава "Сидер Войвода".

Всички вечерни концерти в парк "Марно поле" са с начало 20,00 часа. Закриването е предвидено за 28 юли, отново с дефиле.

Заради откриването на фестивала тази вечер от 17,00 ч. до приключване на празничното дефиле ще бъде затворена за движение улица „Васил Левски" в участъка от Студентски стол №2 до сградата на Общината. В неделя (22 юли) от 09,00 до 14,00 ч. ще бъде затворена за движение улица „Васил Левски" в участъка от МДТ „Константин Кисимов" до сградата на Общината. Това се налага заради провеждането на традиционния конкурс «Мис Фестивал» с начало 10,00 часа пред театъра.