Росен Райчев за втора поредна година е №1 в родния конен спорт
Росен Райчев за втора поредна година е №1 в родния конен спорт / Дарик нюз, архив

Състезателят на „Калоян- 92" Росен Райчев за втора поредна година бе избран за №1 в българския конен спорт. Той заслужи признанието с класиранията си на силни международни турнири. Представителят на конната база в Арбанаси има първи места в Гранд При на Световната купа по прескачане на препятствия в Божурище, както и в Авсрия, Италия и Германия. На Световното първенство от 260 участника Райчев завърши 14-ти, спечели и Източноевропейската лига.

В гласуването на клубовете той събра 236 точки и оглави класацията на Българската федерация по конен спорт „10-те НАЙ" за 2012 година. Място в подреждането намери и Тодор Киров. Възпитаникът на Михаил Костов е десети с актив от 36 точки. Сред най- значимите класирания на Киров са държавните титли при юноши на обездка и всестранна езда, сребърен медал в клас „Н", второ място отборно на Балканска купа и четвърто място индивидуално на Балканския шампионат в Ескишехир (Турция).

Великотърновският клуб има представители и в отборната класация.

С 56 точки националният тим за деца по прескачане на препятствия, в който бе Ива Миткова, оглави подреждането. Втори остана мъжкият отбор, в чийто състав е Росен Райчев, трети са националите по всестранна езда, сред които са Тодор Киров и Мирослав Илиев.