/ ОД на МВР-Велико Търново
Специализирана полицейска операция срещу отглеждането и разпространението на наркотични вещества проведоха служители на Районно управление-Горна Оряховица, под ръководството на прокуратурата, съобщиха от полицията.

ОД на МВР-Велико Търново

В късните часове на 27 юли в землището на Лясковец, в близост до дере, униформените открили нива, засята с растения от рода на конопа. В района били забелязани и двама мъже, които носели фенери и пръскачка.

Варненските полицаи разкриха наркооранжерия в село Водица

При появата на полицейските служители те побягнали в опит да се укрият. При последвалото преследване един от служителите произвел предупредителен изстрел във въздуха със стоп патрон. След задържането им е установена самоличността на двамата - на 25 и на 30 години от Петричко.

ОД на МВР-Велико Търново

Установено е, че до нивата са се придвижили с лек автомобил, който е намерен заключен в близост. От превозното средство са иззети торове и препарати за бърз растеж, а при оглед на нивата са установени засети около 1000 растения от рода на конопа - в различна степен на развитие, с височина от 1.5 до 25 метра, както и система за капково напояване, соларни панели, акумулатори и трансформатори.

ОД на МВР-Велико Търново

По случая е започнато досъдебно производство. На 28 юли, двамата са привлечени, като обвиняеми. На по-младия е наложена мярка за неотклонение „подписка“, а с постановление на прокурор съучастникът му е задържан за срок до 72 часа. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

ОД на МВР-Велико Търново

ОД на МВР-Велико Търново

В рамките на същата спецакция служители на полицейското управление в Павликени открили различни по вид наркотични вещества от жилище в Бяла черква, обитавано от 27-годишна жена, известна на полицията.

ОД на МВР-Велико Търново

Иззети са над 200 грама вещество, реагиращо на амфетамин при полеви наркотест, около 23 грама канабис, 15 грама метамфетамин и електронна везна. Обитателката на имота е задържана с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.