Ясни първите четвъртфиналисти на зимния турнир по футбол
Ясни първите четвъртфиналисти на зимния турнир по футбол / DarikNews.bg, архив

„Болярско село" победи „Алпласт" с 3:2 и стана първият четвъртифиналист на зимния турнир по футбол в ДКС „В. Левски". Не беше изминала и минута от началото на мача, когато Николай Боянов шутира в десния ъгъл за 1:0. Венислав Николов изравни в 14- ата минута, засичайки центрирането на Иван Киряков.

В 23- ата минута Николов доведе нещата до пълен обрат 1:2, след нова асистенция на Киряков. Отново Николай Боянов бе точен за „Алпласт" за 2:2 в 32- ата минута. 120 секунди по- късно при корнер Игнат Игнатов вкара на празна врата за крайното 3:2 в полза на миналогодишния шампион.

Вторият осминафинал завърши при нулево равенство, което е първо за тази година и се стигна до изпълнение на дузпи. При тях по- точни бяха изпълнителите на „Гегитрейд" и тимът им се наложи с 4:2 над „Япистрой". С успеха победителите се класираха за четвъртфинал, където ще срещнат „Болярско село".

В третия мач за вечерта „Килифарево" отнесе „Афродита флора" с категоричното 3:0. Още в 5- ата минута Красимир Тодоров засече подаване и откри резултата в полза на своя тим. В 8- ата минута килифаревци пропуснаха дузпа, но в 10- ата Ивайло Николов изпрати топката в горния десен ъгъл за 2:0. Красимир Тодоров фиксира крайното 3:0 в 23- ата минута с осмото си попадение в турнира.

„Кантона" ще срещне килифаревци на четвъртифинала, след като снощи отстрани тима на „Едуардс" с 4:1. Илия Александров изведе загубилите напред в резултата в 8- ата минута с помощта на два рикушета. Само две след това Пламен Станчев реализира по идентичен начин изравнителното попадение. Последваха два гола на Кристиян Костадинов, който в 14-ата минута отбеляза в горния десен ъгъл, а в 16- ата доведе нещата до 3:1. През втората част Пламен Станчев се възползва от грешка и на празна врата вкара за 4:1.

Тази вечер са осминафиналите: 17 ч. „Лайтс"- „Щастливеца", 18 ч. „Лас Вегас"- „Алекс ОК", 19 ч. „Риболовен център"- „Ботев- 21" и 20 ч. „Владислав"- „Севастократор".