VTU
VTU / netinfo
Кариерният център на Великотърновския университет, Job Tiger – София и Европейски център-Велико Търново, организират трансгранична трудова борса и форум за кариерно развитие. Официалното откриване ще се състои на 19 октомври от 10:00 часа в Библиотечно-информационния център, пети корпус.

Събитието е под надслов „Обединени за общ пазар на труда: интегриран подход за трудова мобилност в трансграничния регион между Румъния и България”. Предвидената трансгранична трудова борса и кариерен форум във Велико Търново ще дадат възможност на фирми от двете страни на Дунава да представят възможности за кариера, стажове и практики, за налични работни места.

От румънска страна ще участват 20 фирми от областите Телеорман и Гюргево. Те  ще дадат възможност на младите хора и на безработните, които ще посетят форума, да се запознаят с условията за работа, с нивото на очаквани и търсени квалификации, с размера на работните заплати, с условията за труд и др.

Велико Търново бе домакин на обществено обсъждане на стратегията за национална сигурност

Целта на трудовата борса е да повиши знанията за възможностите за трудова мобилност в трансграничните региони с оглед компенсиране на нуждите на пазара от работна ръка, разширяване на сътрудничеството между бизнес средите от двете страни на Дунава, повишаване на знанията за съседната страна. Младите хора ще имат възможност да се запознаят с предложенията на фирми от България и от Румъния за кариерно развитие, стажантски програми, работа, както и да получат информация за предстоящи фирмени форуми и квалификационни програми и семинари.