/ netinfo

Приключи ремонтът на три отделения в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица. Обновените отделения днес бяха осветени от архийерейския наместник отец Николай и отец Антоний в присъствието на областния управител проф. Любомира Попова, кмета инж. Добромир Добрев, заместник-кметовете Николай Георгиев и Деница Коева, председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов, председателя на местната комисия по здравеопазване д-р Дияна Даскалова, управителя на Болницата д-р Иван Иванов, екипите на ремонтираните отделения.

Увеличават се пациентите, минаващи през Отделението по рехабилитация в горнооряховската болница

Ремонтните дейности, които започнаха в края на септември. обхванаха Първо вътрешно отделение, Отделението по физикална и рехабилитационна медицина и Отделението по УНГ-болести. Финансирането е по проект „Красива България“, който Община Горна Оряховица спечели, като общата му стойност е 270 754 лв. От тях 119 998 лв. са осигурени от МТСП, а 150 756 лв. са от общинския бюджет.

Изпълнител на ремонта е великотърновската фирма „Джъмбо 33“. Днес присъстваме на хубаво събитие, каквито за съжаление рядко се случват в общинските болници. Имаше много трудности при изпълнението на проекта заради кратките срокове, затова изказвам огромни благодарности на всички, които участваха при реализирането му – от проектирането до изпълнението.

330 бебета са родени от началото на годината в горнооряховската болница

Специално благодаря на кмета инж. Добромир Добрев, който беше изцяло ангажиран и благодарение на когото всички тези неща се случиха и на координатора по проекта Искра Суванджиева, която едва ли не нощуваше тук, за да приключат нещата в срок.

Обновените структури на Болницата ще дадат по-добри условия и за пациенти, и за медицинския персонал. Това предполага по-добро качество на медицинските дейности. Надявам се, че това е само началото от поредица такива откривания.

Сигурен съм, че с добрата работа с Общинския съвет и общинската администрация в близките години ще направим една съвременна болница, която да отговаря на все по-нарастващите изисквания на жителите на община Горна Оряховица за добро медицинско обслужване, каза при откриването д-р Иван Иванов.

Общинската Болница е наш приоритет, увери и кметът инж. Добромир Добрев. По думите му всичко, което се инвестира в МБАЛ, е предпоставка за запазване на лекарския персонал и за добрата грижа за пациентите. Инж. Добрев припомни, че и през 2019 г. ще продължи работата по обновяването на МБАЛ „Св. Иван Рилски“, включително реконструкция на покрива, проекта за което вече е одобрен от Областната комисия по бедствия и аварии. До 2-3 г. с тези темпове нашата Болница може да бъде конкурентна на Областната, коментира инж. Добрев.

Млади майки дариха нов транспортен кувьоз на горнооряховската болница (СНИМКИ)

В това, че Болницата е приоритет на Общината увери и д-р Дияна Даскалова, която припомни и направените общински инвестиции в здравното заведение. За пет години инвестициите от Община Горна Оряховица в болницата възлизат на близо 770 хил. лв., като тук се включват и средствата за тази година за изплащане на рентгена, вноската за компютърния томограф, съфинансиране по „Красива България“ за ремонт на отделения на първи и втори етаж южното крило.

Убеждението си, че МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица ще продължи да се развива и да предлага качествено здравеопазване, изказа и областният управител проф. Любомира Попова.

Един от най-добрите отоларинголози в страната оглави УНГ в горнооряховската болница

Радостна е съвместната работа на Общината и Болницата, това е от полза не само за жителите на община Горна Оряховица, но и на цялата област, защото тук е единственото отделение „Уши, нос, гърло“. Радвам се, че го съхранихте в името на гражданите, каза още проф. Попова.

В рамките на проекта по „Красива България“ в ремонтираните отделения е направена цялостната подмяна на електрическата инсталация, сменена е частично ВиК системата, извършени са шпакловки и боядисване на помещенията.

В коридорите и стаите е поставена изцяло нова PVC настилка, всички дървени врати са подменени с PVC, сменена е дограмата и са монтирани окачени тавани. В санитарните помещения е подменена фаянсовата облицовка, а стените са боядисани с антибактериален латекс. Монтирани са нови LED осветителни тела.