Преизбраха Емил Димитров за президент на БК “Ивайло- 99”
Преизбраха Емил Димитров за президент на БК “Ивайло- 99” / netinfo
Третият си петгодишен президентски мандат начело на БК “Ивайло- 99” подхвана от началото на тази седмица Емил Димитров. В понеделник Общото събрание единодушно даде вота си на основателя на клуба да продължи да го ръководи. В новия Управителен съвет освен Емил Димитров влязоха още бизнесмените Цветан Цветанов и Георги Ганчев. Контролният съвет бе оглавен от Найден Найденов, членове са Евгени Донев и Захари Мутафчиев.
В отчета си за отминалия мандат Емил Димитров акцентира върху израстването на състезателите, донесли над дузина медали от държавните първенства в различните възрастови групи, ремонтът на залата на стадион “Ивайло” и домакинството на турнира за купата на страната при мъжете.
Президентът на “Ивайло- 99” информира, че годишния бюджет на клуба е бил около 15000 лева, като всяко едно от 14- те официални състезания от календара на Федерацията струва от 600 до 800 лева на клуба. В плановете си за бъдещето той посочи, че е необходимо да се отделят средства за саниране на залата и обновяване на санитарните възли. След олимпиадата в Пекин, всеки клуб вече ще има право на екипировка в свободно избрани цветове и за това “Ивайло- 99” ще си поръча във виолетово и черно. Предвижда се вземането на лиценз и за развитие на професионален бокс. Старши треньорът Евгени Донев поиска нови каски и ръкавици и осигуряване на средства за организиране на ежемесечни спаринги с боксьори от други градове, които ще подпомогнат развитието великотърновските. Екипировката, средствата за възстановяване и състоянието на базата да бъдат най- малкия проблем на боксовия клуб поеха ангажимент новите членове на Управителния съвет Цветан Цветанов и Георги Ганчев. Взето бе решение да се назначи касиер, който да отговаря за приходите и разходите, за да има пълна прозрачност в харченето на парите. Общото събрание прие и предложението на Емил Димитров талантите Момчил Николов и Ивайло Савов да получават ежемесечни стипендии от 200 и 150 лева, след като подпишат договори с “Ивайло- 99”, които да регламентират задълженията им към клуба. В следващите месеци старши треньорът Евгени Донев и водещите състезатели ще гостуват във великотърновските училища, за демонстрации пред учениците и набиране на кандидати за школата. Всеки започнал тренировки ще подписва декларация, че ще използва наученото в залата само в случай на крайна необходимост и при самозащита, извън нея. В противен случай незабавно ще бъде отстраняван от учебно- тренировъчния процес.
Личният треньор на олимпийските шампиони Ивайло Маринов и Петър Лесов- Николай Джелатов, който бе гост на събранието определи “Ивайло- 99”, като “уникален клуб”. Като член на управата на ЦСКА и “Славия” той е впечатлен от твърдата политика на великотърновския клуб да разчита само на свои кадри и да налага желязна дисциплина на подрастващите си боксьори. Според него Ивайло Савов и Момчил Николов имат всички шансове да представят България на следващите Олимпийски игри.