Предложиха на Цанко Цветанов да стане старши треньор на Етър-24
Предложиха на Цанко Цветанов да стане старши треньор на Етър-24 / Гонг.бг

Почетният гражданин на Велико Търново Цанко Цветанов е получил предложение да стане старши треньор на "Етър-24". Новината бе потвърдена от самия него, независимо че на 30 декември представителят на турските акционери в клуба Ендер Дормушев обяви, че за наставник ще бъде назначен Саид Ибраимов.

Любопитно е, че великотърновецът и Ибраимов бяха част от екипа на Станимир Стоилов, с който столичния "Левски" постигна най- големите си успехи през последните години. Цветанов работи с Мъри още в "Литекс", националния отбор и кипърския "Анортозис".

"Вярно е, че водим разговори с ръководството на клуба, а що се отнася до Саид предполагам, че щом ме търсят не е приел", коментира Цанко Цветанов. Той е свързан с "Етър-24" от самото основаване на клуба и притежава около 2% от акциите. Възпитаник е на великотърновската футболна школа, бронзов медалист от световното първенство в САЩ през 1994 г.

До момента опитите да се свържем с Ендер Дормушев не се увенчават с успех, а прокуристът Стефан Атанасов отказа коментар.

Междувременно вече бившият старши треньор на "Етър- 24" Георги Тодоров призова шефовете на клуба да сезират Прокуратурата ако имат съмнение за мача с "Несебър". "Виолетовите" загубиха неочаквано двубоя на собствен терен с 0:1, а основният акционер Фейзи Инханлъ заяви, че след него е решил да освободи наставника и част от основните футболисти и остави на спортната общественост в града да прецени какви са причините за поражението.

Самият Тодоров е готов да се отзове и да съдейства на разследващите органи не само за тази среща, а и за всяка друга, около която витаят подозрения. Ако обаче няма проверки не желае името му да бъде замесвано в никакви такива истории.

Що се отнася до изявлението на Фейзи Инханлъ, че ще му предложи работа като треньор в детско-юношеската школа екснаставникът на великотърновци коментира, че е "много примамливо и трудно би могъл да му устои".

"Имам договор с клуба като старши треньор на представителния отбор, който е депозиран във Футболния съюз, заедно с лиценза ми. Именно като такъв дойдох във В. Търново. Не съм искал да се разделям с отбора, но щом така решиха поне можем да го направим като цивилизовани хора. Няма нищо лошо в това, че не сме се харесали. Да ме пращат в школата и да ми забраняват да говоря обаче ми се струва несериозно. Да не съм роб?", заяви Георги Тодоров. Той добави, че е изнесъл само малка част от нещата пред медиите и то след като е чул мнението на шефовете, че е трябвало етърци да са на 5-6 точки пред останалите отбори в групата.

По думите му останалите неща трябва да си останат в кухнята на клуба. Вече бившият старши треньор добави, че пожелава здраве и успехи на всички в "Етър-24" през 2012 г. и ще стиска палци отборът да влезе в "А" група, защото В. Търново го заслужава с футболните си традиции...