/ DarikNews.bg, архив
С разпореждане на главния секретар на МВР от месец ноември миналата година са сформирани мобилни екипи от служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ при ОД на МВР-Велико Търново, които ежемесечно посещават малките населени места в област Велико Търново, в които няма постоянно полицейски инспектори. Те осъществяват срещи с жителите и представителите на местната власт по предварително изготвен график.

Целта е хората да имат възможност пряко да информират полицейските служители за нарушения на обществения ред, Закона за движение по пътищата, извършени престъпления и случаи, за които е необходима намесата на други компетентни институции.   

От началото на 2018 г. на територията на ОД на МВР са проведени 34 такива срещи, при които са получени 2 сигнала, касаещи нарушения на Закона за движение по пътищата и два сигнала за извършени престъпления, по всички е взето необходимото отношение. Случаи на нарушаване на обществения ред няма. Получени са и 8 сигнала, чието разрешаване е от компетенцията на други институции.

Подателите на тези сигнали са били подробно информирани към кого трябва да се обърнат, като в същото време полицейски служители от съответното полицейско управление са изпратили сигнално писмо до съответните институции с конкретния проблем.

Графиците за посещение в малките населени места в област Велико Търново се публикуват в интернет страницата на ОД на МВР, в раздел „Полезна информация“, както и на видно място в съответното населено място.