Павликени ще има депутат в 42-то Народно събрание
Павликени ще има депутат в 42-то Народно събрание / Дарик нюз

В петък вечер в Павликени кандидатите за народни представители Марияна Бояджиева и Милка Христова се срещнаха със симпатизанти и разговаряха над час за политическата програма на БСП.

Мъдро да управлявате страната ни и да върнете социалната справедливост, пожела на кандидатите домакинът инж.Дончо Дончев, председател на Общинския съвет на БСП в Павликени, и ги натовари със задачата да се грижат за родния си край в 42-то НС.

„Когато говорим за нашата програма, ние казваме, че има три ключови думи: икономика, доходи и заетост. Днес 20% от работоспособното население на България е без работа, а 50% от българските граждани са в условията на бедност. За да има доходи, трябва да има икономика. От това трябва да тръгнем, за да постигнем излизане от тази кал. Бизнесът в България има нужда от спокойствие, от равни шансове, защото сега е притиснат от кризата, от не винаги чисти и точни обществени поръчки, от невъзможностра да им се плаща по закон в рамките на 30 дни от държавата. Затова ние искаме тези 350-400 хил. фирми в България, които бяха закрити в последните 3.5 години да получат втори шанс, да имат кредитиране от Българската банка за развитие, да имат съдействие от държавата, и ако те открият поне по 1-2 работни места, има шанс да осъществим нашата цел”, сподели водачът на листата Марияна Бояджиева пред присъстващите.

Третият в листата Милка Христова е председател на Районната потребителна кооперация в Павликени. Изявен общественик и председател на групата на общинските съветници на БСП в града. Тя е номинацията на Общинския партиен съвет в Павликени и надеждата на павликенци, че ще имат местен депутат в 42-то НС. „Знам, че задачата е трудна и изисква сериозна работа, но разбрах, че нямам право да продължавам да стоя настрана и да чакам неизвестното, което ще ни оправи. Ние сме тези, които можем да променим живота си. Ние сме тези, от които зависи бъдещето на децата ни”, каза Милка Христова при откриване на кампанията. Тя зареди емоционално присъстващите като ги призова: „Трябва да станем активни и да вземем живота си в собствените си ръце. Трябва да станем решителни и да сменим управлението от последните години, защото то съзнателно работи срещу нас. Трябва да станем мъдри и да посочим правилните хора, на които да се доверим. Трябва да поемем отговорност за нашето настояще и бъдеще, защото го дължим на децата си. И затова съм убедена и ще работя за това: Да върнем България на хората!”.