Отличиха най-добрите млади фризьори и гримьори в гимназията по моден дизайн
Отличиха най-добрите млади фризьори и гримьори в гимназията по моден дизайн / Гимназия по моден дизайн

Силвия Стойчева и Павлина Мечкарова спечелиха училищния кръг от Националното състезание „Най- добър млад фризьор и гримьор". Надпреварата се проведе в учебните салони по фризьорство и козметика на Професионалната гимназия по моден дизайн във Велико Търново.

За изработването на официални фризури състезателките разполагаха с 40 минути, в които трябваше да оформят среднодълга коса в абитуриентска прическа. След оспорваната надпревара журито, с председател Маринка Стефанова- старши учител по фризьорство и членове Мария Горсова и Димитър Дечев, присъди първото място за Силвия Стойчева от ХІ б клас. На  второ се класира Нанси Николова от същия клас, а на трето Ралица Атанасова от Х а клас.

Павлинка Мечкарова от ХІ б клас победи в конкурса за най-добър млад гримьор. Второто място си поделиха Нанси Николова и Пламена Игнатова, а на трето остана Мария Петрова. Участничките имаха възможност да отразят свободното и модерно виждане за съвременните тенденции в грима и да покажат креативни решения, съчетани с прическите, изработени от коафьорите. Работата им бе оценена от жури в състав: Ирина Николова, Елка Бакова и Боряна Мочева.

Според регламента на състезанието класираните на първо място  Силвия Стойчева /фризьор/ и Павлинка Мечкарова /гримьор/  ще представят гимназията на Третата панорама на професионалното образование, която ще се проведе във Варна от 20 до 22 април.