/ netinfo
До 17 септември учениците ще са на спортно-тренировъчен лагер
Тази сутрин тържествено бе открита новата учебната година в Спортното училище във Велико Търново. По време на училищния празник присъстваха много родители и официални гости.

Откриха новата учебната година в Спортното училище
netinfo

Сред тях бяха областният управител проф. Любомира Попова, зам.-кметът на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков, Зоя Стефанова, главен експерт в Министерство на младежта и спорта, както и управители на общински предприятия и председатели на спортни клубове.

Церемонията започна с химна на Република България и химна на Европа, като последва официален марш със знамената на България, Европейския съюз и училището. Приветствени думи към събралите се ученици, учители, родители и официални гости отправи директорката на училището Снежина Михова. 

Откриха новата учебна година в Спортното училище
netinfo

„С огромно удоволствие откриваме новата 2018/2019 учебно-тренировъчна година върху строителна площадка. По Оперативна програма „Региони в растеж“ в частта й „Образователна инфраструктура на Община Велико Търново“ завършва ремонт на общежитието.

Такъв се прави и в сградата. Интересът на спортуващите ученици от различни краища на страната да учат и се състезават за Велико Търново е голям. За да е ефективен спорно-учебният процес ние правим подобрения както на учебната база, така и на спортната“, каза Снежина Михова и призова всички ученици и преподаватели да се стремят към това спортните успехи на Община Велико Търново да растат, за да прославяме града и страната си. 

Директорката отбеляза, че до края на септември се очаква да продължат ремонтите в школото. Тя поясни, че такова е уверението на фирмата – изпълнител на дейностите и припомни, че по ОП „Региони в растеж“ тече ремонт на общежитието, където се изграждат 12 нови стаи. Освен това подчерта, че до 17 септември учениците ще са на спортно-тренировъчен лагер, след което децата ще продължат учебните си занятия в Професионалната гимназия по електроника в старата столица.

„Искам да благодаря на директорката Нели Николова и на колектива на школото, които ни помогнаха в трудния момент, когато в нашия корпус се извършват строителни дейности. Надяваме се те да не продължат повече от месец.

Ремонт, освен в корпуса на училището, ще бъде извършен и в двора, както и на спортния център, където има два физкултурни салона, съблекални и басейн. Благодаря и на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов и общинските съветници, които в последните години са дали съгласието си за много подобрения, направени на спортната база в града“, каза още Снежина Михова. 

Откриха новата учебната година в Спортното училище
netinfo

Откриха новата учебната година в Спортното училище
netinfo

Поздрав отправи и зам.-кметът на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков., който припомни на децата и младежите, че времето прекарано в училище ще е един от най-хубавите моменти в техния живот.

„Община Велико Търново Ви подкрепя, а нашата цел е да създадем оптимални условия за вашата подготовка. Пожелавам на всички учебната година да е ползотворна и да имате много успехи както в спорта, така и в образованието“, допълни зам.-кметът. 

Здраве и успехи пожела и началникът на Регионалното управление по образование във Велико Търново инж. Розалия Личева, а областният управител на Велико Търново проф. Любомира Попова отбеляза, че е много похвално за местната администрация, че е създала възможност вече седма поредна година да има общинско спортно училище.

По думите й, това показва отношението на всички към младите хора и към спорта. Поздрав от името на министъра на младежта и спорта Красен Кралев прочете Зоя Стефанова, главен експерт в Министерство на младежта и спорта. 

След словата на официалните гости церемонията продължи със символично запалване на олимпийския огън от един от изявените спортисти в училището, след което мажоретният състав подари красив танц на присъстващите.

Откриха новата учебна година в Спортното училище
netinfo

Откриха новата учебна година в Спортното училище
netinfo

Откриха новата учебна година в Спортното училище
netinfo

Откриха новата учебна година в Спортното училище
netinfo

Откриха новата учебна година в Спортното училище
netinfo

Тържеството завърши с музика и приветствие на учениците в сградата на учебното заведение.