Осъден за умишлено убийство извърши ново престъпление в Свищов
Осъден за умишлено убийство извърши ново престъпление в Свищов / Дарик нюз, архив

33- годишен криминално проявен мъж е задържан за поставяне на скиминг устройство на банкомат в Свищов, съобщиха от пресцентъра на МВР. А.К. е арестуван след сигнал от банковия клон. Той е криминално проявен и осъждан, обявен за издирване заради неизтърпяна присъда и грабеж.
Около 13 часа вчера в районното управление в Свищов е получен сигнал за поставен скимер на банкомат, монтиран в банков клон в града. Полицаите организирали наблюдение на сградата и автомата с устройството за извличане на данни от дебитни и кредитни карти. Скоро, към банкомата наближил човек със съмнително поведение, полицаите го проследили, спрели го и му поискали лична карта. Той извадил документа за самоличност и докато го проверявали, хукнал да бяга. Задържан е и бързо е установено, че личната карта е на друг човек, но с негова снимка. По-късно е изяснена действителната самоличност на задържания - А.К. /33г./ родом от свищовското село Козловец, с настоящ адрес в столицата.
Мъжът е осъден на 11 години лишаване от свобода за умишлено убийство, като по-късно присъдата е променена в пробация. Поради неявяването му, А. К. е обявен за общодържавно издирване, като е търсен и за извършен от него грабеж в столицата.
При обиска в него са намерени и иззети още две фалшиви лични карти, симкарти и пари. Пред полицаите той признал за поставеното скиминг устройството и посочил човека, от когото се е сдобил с него. Това е К.И.-Пашата /42г./ от Сливо поле, Русенска област. Той също е задържан, като и за него е установено, че е с множество регистрации за различни престъпления и е осъждан.