Общината подсигури мачовете на футболната школа до края на сезона
Общината подсигури мачовете на футболната школа до края на сезона / Дарик нюз, архив
Общината подсигури мачовете на футболната школа до края на сезона
63997
Общината подсигури мачовете на футболната школа до края на сезона
  • Общината подсигури мачовете на футболната школа до края на сезона

Футболът във В. Търново ще продължи своето развитие, независимо от отказа на основния акционер в „Етър 1924" Фейзи Инханлъ да финансира клуба. Този отказ всъщност няма значение, защото децата са наши, отборите ще тренират и ще изиграят мачовете си до края на сезона, а Общината ще се погрижи да им подсигури всичко необходимо. Това каза кметът на В. Търново Даниел Панов тази сутрин на среща с председателя на Зоналния съвет на БФС Георги Велинов, директора на школата на великотърновския клуб Сашо Ангелов, спортно- техническия шеф на клуба Стефан Атанасов и треньорите Борислав Евтимов, Георги Георгиев, Емил Георгиев, Марин Стефанов и Николай Катъров.

Градоначалникът реагира веднага, след като разбра, че Фейзи Илханлъ вади представителния отбор от първенството, а тимовете от школата губят служебно мачове, защото нямат възможност да се явят на тях. До края на първенствата в различните възрасти школата има общо 16 мача, за които транспорт вече е осигурен, а за първи път със съдействието на кмета децата ще получат и храна. От дарените от бизнесмена Павел Петров 10 000 лева до петък ще бъдат отделени необходимите за обезпечаване на срещите 2000 лева.

Даниел Панов успокои треньорите, че няма да останат без работа, защото юристите вече подготвят документите на новия футболен клуб във В. Търново, който ще поеме цялата школа. Той бе категоричен, че клубът ще е общински, а желание да помагат са изявили много хора с възможности.

До края на юни ще бъде готов теренът на стадион „Ивайло", каза още кметът. Обществената поръчка за строеж на изкуствения терен в района на Спортното училище е приключила без обжалване и до две седмици трябва да започне работа. По думите на Даниел Панов той ще е готов до два месеца. Общината вече работи по възстановяването на футболния терен в НВУ „В. Левски", който също ще се ползва от школата.

В ход е процедура за искане от държавата на старото игрище „Спартак" в района на жп гарата, писмото до Министерството на регионалното развитие вече е изпратено, като кметът има намерение да възстанови и него. Днес той има среща и с управителя на плевенската филрма „Хоризонт", тъй като разрешителното за строеж на подземния комплекс, западно от стадион „Ивайло", вече е излязло. Върху него по договор с Общината ще има изкуствен терен с осветление и Даниел Панов искаше да чуе кога започва строежът.

Чуйте кмета Даниел Панов в звуковия файл.