/ iStock/Getty Images
Община Павликени отмени всички събития през септември, съобщиха от Общината.

117 новозаразени във Великотърновско, вижте къде може да се ваксинирате

Считано от 24 август се забранява провеждането на събори и масови обществени мероприятия със събиране на хора на едно място на територията на община Павликени, включително и веселите ритуали на открито.

Целта на мярката е опазване живота и здравето на гражданите от разпространението на заболяването COVID-19.Решението е консултирано по време на заседанието на Общинския  кризисен щаб за превенция на разпространението на заболяването коронавирус при община Павликени.

Взети са предвид и предложението от Главния държавен здравен инспектор, както и решението на Областния кризисен щаб на област Велико Търново за борба с коронавирус, откъдето вече има препоръки до всички кметове на десетте общини в областта да отложат провеждането на събори и масови мероприятие със събиране на много хора на едно място.

Четири болници в Търновско с предписания за спазване на COVID мерките

Заради разпореждането, в Павликени няма да се проведат фестивалът "Антична балканска земя", Фестивалът на павликенската традиционна кухня, състезанието "Офроуд 4х4 Павликени", местни събори в няколко села, както и планираните мероприятия за есенния празник на града.

Отменя се и едно разрешение за провеждане на сватба в с. Батак. Дейностите, които не са преустановени или забранени с новата заповед, се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки, които остават в сила.