Обособяват паркинг за феновете на Етър ВТ в Г. Оряховица, полицията взема строги мерки за сигурност
Обособяват паркинг за феновете на Етър ВТ в Г. Оряховица, полицията взема строги мерки за сигурност / Дарик нюз, архив

Специален паркинг ще бъде обособен за феновете на “Етър ВТ”, които ще пътуват до Г. Оряховица, за да гледат дербито с “Локомотив”, съобщиха от Областната дирекция на МВР във В. Търново. Двубоят за Купата на Аматьорската футболна лига е днес от 16, 30 часа на стадион “Локомотив”.

Мерките са предприети за превенция, опазване на обществения ред и противодействие на правонарушения преди, по време, и след приключване на футболната среща, уточняват от полицията. От 15,00 ч. привържениците на гостуващия отбор ще могат да паркират автомобилите си на паркинга, намиращ се непосредствено пред НЧ „Братя Грънчарови” на ул. „Васил Априлов” в железничарския град (б.р. Летен театър, срещу магазин Кауфланд).

От ОДМВР – В. Търново са категорични, че на стадиона няма да се допускат посетители в нетрезво състояние, под въздействие на наркотични или други упойващи вещества, носещи забранени предмети, както и такива без документи за самоличност или малолетни без придружител.

Тази есен двата отбора вече изиграха един двубой за първенство на Северозападна „В” група, който завърши при резултат 2:2. На стадион „Локомотив” се бяха събрали над 5000 зрители, които сътвориха атмосфера, рядко виждана дори в “А” група.

Билетите за предстоящия мач са на цена 2 лева за възрастни и 1 лева за ученици и пенсионери.

В последните три срещи „Локомотив” записа три поредни победи- 3:1 срещу „Видима-Раковски", 3:0 срещу „Ситомир” в Никопол и 6:0 срещу „Гигант” /Белене/.

От своя страна етърци имат две загуби от “Янтра” в Габрово с 1:0 и от “Партизан” в Червен бряг с 2:1 и успех с 4:0 над „Ком” /Берковица/. От състава на “виолетовите” ще отсъства капитанът Росен Ванков, чието наказание изтича с този двубой.

Главен съдия на дербито ще бъде павликенчанинът Георги Гинчев ще му асистират Асен Атанасов и Велизар Генчев от Свищов.

По същото време в Стражица ще се играе другият областен полуфинал за трофея между местният „Левски” и „Янтра” /П. Тръмбеш/. Ще го ръководи Александър Марков с помощници Здравко Николов и Едуард Кендерян.