Обединениe ГЕРБ - ДСБ - Български социалдемократи откри предизборната си кампания в Лясковец
Обединениe ГЕРБ - ДСБ - Български социалдемократи откри предизборната си кампания в Лясковец / DarikNews.bg
"Обединениe ГЕРБ - ДСБ - Български социалдемократи" откри предизборната кампания в Лясковец
45391
"Обединениe ГЕРБ - ДСБ - Български социалдемократи" откри предизборната кампания в Лясковец
  • "Обединениe ГЕРБ - ДСБ - Български социалдемократи" откри предизборната кампания в Лясковец

Със събрание и концерт в читалище Напредък Коалиция "Обединениe Герб - ДСБ - Български социалдемократи" откри кампанията на кандидата за кмет на Лясковец Ивелина Гецова, която е и настоящ градоначалник.

"Изборите за кмет и общински съветници са най-важното събитие в живота на една община. Чрез тях ние ще определим заедно нашето бъдеще и развитието на нашия град. За четири години направихме много, но сме убедени, че всичко, което искаме за общината, не може да се случи с магическа пръчка, а с упорита работа и търпение, заяви Гецова.

"Обещахме открито и прозрачно управление, борба с антикорупционните практики и реализирахме проекта "Общинският съветник близо до мястото, в което е избран". Реализиран е и проект за укрепване на капацитета на Община Лясковец за модерно  и ефикасно местно самоуправление на стойност 310 000 евро, с който е постигнато подобряване на административното обслужване и дистанционна предлагане на административните услуги до всички населени места. Ремонтирана е залата на Общинския съвет и са изградени информационни центрове в населените места, въведено е електронно гласуване в Общинския съвет, оповестени са публичните регистри за текущи процедури и обществени поръчки, отчете Ивелина Гецова.

Чуйте я в звуковия файл.

Започнало е и благоустрояването на жилищните комплекси с проект за подобряване на градската среда в един от жилищните комплекси на града, подменени са основните автобусни спирки по ул. Васил Левски, рехабилитирани са училищни, читалищни и църковни сгради. За изминалия мандат са реализирани 30 проекта на обща стойност 20 милиона лева.

В листата на Коалиция "Обединение ГЕРБ - ДСБ - Български социалдемократи" се нареждат учителките Даниела Арабаджиева и Росица Петрова, лекарят Людмил Гецов, медицинската сестра Румяна Николова, инж. Николай Николов, администраторите Иван Арабаджиев и Димитър Димитров, политологът Сергей Добрев, земеделският производител Румен Стойков, бизнесмените Иван Русев,  Йордан Йорданов, Стоян Маринов, Стоян Стоянов, икономистът Даниела Николова, педагогът Николай Кожухаров, строителният техник Спиро Петров.

На срещата бяха представени и кандидатите на Коалицията за кметове на населени места в община Лясковец - Виолета Райкова за село Добри дял, Йордан Йорданов за село Джулюница, Марин Люцканов за село Мерданя и Кольо Трънков за село Драгижево. За село Козаревец Коалицията подкрепа кандидатурата на независимия кандидат Парашкев Парашкевов.