Напрежение в квартал "Калтинец" в Горна Оряховица. Предотвратен е конфликт на две фамилии от Русе и Велико Търново. На крак са вдигнати две областни дирекции на МВР - Велико Търново и Русе.

горна оряховица напрежение полиция полицаи две фамилии квартал калтинец
БГНЕС

горна оряховица напрежение полиция полицаи две фамилии квартал калтинец
БГНЕС

Сигнал за организирано мешере от двете фамилии е получен днес в обедните часове. Предприети са необходимите мерки и още преди входа на Горна Оряховица са организирани постове от полиция, жандармерия и специализираните полицейски части, служители на районното управление и на съседните структури на областната дирекция на МВР във Велико Търново. В резултат на действията, насочилите се към Горна Оряховица над 30 автомобила от Русе не са били допуснати да влязат в града и е предотвратено разрастване на евентуален сериозен конфликт.

Масово сбиване и напрежение в Ботевград, има ранени и арестувани

Над 150 пътуващи в автомобилите са отведени в полицейското управление в Горна Оряховица за даване на сведения, съставени са им предупредителни протоколи по Закона за МВР. Установени са и над 40 жители от Горна Оряховица, които са се подготвяли за участие в евентуалния конфликт, които също са разпитани. В един от мъжете от Горна Оряховица е намерен и иззет автомат. Той е задържан за 24 часа, започнато е разследване.

По целия случай е образувана преписка. С цел недопускане на нарушаване на обществения ред е организирано полицейско присъствие в проблемните квартали на Горна Оряховица до отпадане на необходимостта.

Една от евентуалните причини за възникването на конфликта е кореспонденция в социалните мрежи между мъж от Русе и мъж от Горна Оряховица, в която отношенията между двамата са се нагнетили до степен на физическа разправа, уточниха от пресцентъра на полицията. След снемането на обяснения мъжете от Русе са освободени, но продължава наблюдението им от органите на реда, посочиха от пресцентъра на полицията.

Продължава да е засилено и полицейското присъствие в района на кварталите „Калтинец“ и „Гарата“ в Горна Оряховица.
NOVA, Мартина Петрова/БТА