Най-късно в понеделник с нови годишни винетки
Най-късно в понеделник с нови годишни винетки / Дарик нюз
Най- късно в понеделник с нови годишни винетки
37574
Най- късно в понеделник с нови годишни винетки
Най- късно в понеделник с нови годишни винетки
  • Най- късно в понеделник с нови годишни винетки
  • Най- късно в понеделник с нови годишни винетки

Срокът за ползване на годишните винетните стикери от миналата година изтича на 31 януари. Продажбата на новите винетки започна на 15 декември миналата година. По традиция обаче българинът си решава проблемите в последния момент, особено когато трябва да си плати.

Стикерите са с нови защити, които затрудняват фалшифицирането им. Въведени са някои от елементите, включени в новите документи за самоличност, като например изменящо се мастило и деметализиран номер на холограмата. Новата винеткатa е с по- голям размер от миналогодишната. Най-съществената промяна обаче е вградено поле за собственоръчното вписване на регистрационния номер на автомобила.

Именно то предизвиква и доста въпроси. Задължителни ли е да се вписва номера в него?, е може би най- важния.  Според Александър Коцеров директор на дирекция в Агенция "Пътна инфраструктура" на този етап гражданите, които си купуват годишни винетки могат и да не вписват номера на автомобила си в полето, макар че е желателно. Собствениците на седмични и месечни обаче трябва да го направят задължително.

Чуйте повече за новите винетки от Александър Коцеров.