Най-бързият жълт картон на зимния турнир за футболист на Севастократор
Най-бързият жълт картон на зимния турнир за футболист на Севастократор / DarikNews.bg

Най- бързите гол и жълт картон видя публиката през последните два дни от програмата на зимния турнир по футбол в ДКС „В. Левски" за миналата седмица.

В ЧЕТВЪРТЪК В ПЪРВАТА СРЕЩА ОТБОРЪТ НА „КАНТОНА" победи с класическото 3:0 „Дрийм тийм", като и трите попадения паднаха през втората част. В 22- ата минута Мюмюн Далоолу стреля директно от пряк свободен удар в горния десен ъгъл за 1:0. След гола „Дрийм тийм" се хвърлиха напред, но се оголиха в защитата. От тази ситуация се възползва отново Далоолу, който завърши контра с добавка за 2:0. За 3:0 точен бе Милен Александров с помощта на рикушет в Пламен Станчев.

В мача „Риболовен център"- „Севастократор" 2:1 бе показан най- бързия жълт картон до момента. Инкасира го, още в 15- ата секунда, за шпагат Цветан Цонев от „Севастократор".  Това обаче не му попречи след изтърпяната двеминутна санкция да продължи по същия начин и скоро получи втори жълт картон и отстраняване до края на мача. По правило след 2 минути на негово място влезе друг играч, а Цонев ще може да се върне на терена в следващата среща на своя тим. В 15- ата минута Мартин Николов от въздуха забоде първия гол за „Риболовен център". Пак той покачи на 2:0 в 22- ата мин., като засече пас от корнер. До края Александър Апостолов успя да намали на 2:1 и това бе всичко.

„Банка ДСК и клиенти" завърши наравно 2:2 с „Импулс", след като губеше с 0:2. Горнооряховци поведоха с гол на Георги Донев, а в 17- ата минута Ивайло Николов вкара с воле от около 15 метра, обирайки паяжината от лявата сглобка на вратата.
Димитър Узунов върна един гол в началото на второто полувреме. В 28- ата минута „Банка ДСК и клиенти" стигна до 2:2 с нов точен шут на Узунов. Малко преди края обратът можеше да стане пълен, като отново Узунов стреля, но този път улучи дясната греда.

В последният двубой от програмата в четвъртък отборът на „Владислав" /Джулюница/ се наложи с 2:0 над „Рейнджърс". Победителите дръпнаха с гол от съблекалните на Валентин Парашкевов, а в 17- ата мин. Иван Гинов довърши рейнджърите, като се завъртя на 180 градуса и порази долния десен ъгъл с шут по земята.  

В ПЕТЪК МАЧОВЕТЕ ЗАПОЧНАХА С МИНИМАЛЕН успех на „Щастливеца с 1:0 срещу „Водстрой".  Единственият гол отбеляза Станислав Тотев, възползвайки се от добро подаване в 9- ата минута. През втората част „Водстрой" опитваха да сътворят нещо, но така и не успяха да нанесат голов удар. Активът им до момента е победа и загуба.

Миналогодишният победител в турнира „Болярско село" инкасира попадание още в 40- ата секунда на мача с „Но Нейм", след като шута на Георги Владимиров рикушира в защитник и заблуди вратаря Йордан Йорданов, който не успя да спаси. До почивката губещите в резултата непрекъснато атакуваха и стреляха, но без успех. Второто полувреме започна с натиск на „Болярско село", дал резултат в 28-  ата мин., когато Игнат Игнатов изравни. След подновяването на играта „Но Нейм" направи груба грешка и Иван Киряков фиксира обрата и крайното 2:1, а поражението е второ за „Но Нейм".

„Гегитрейд" отнесе „Багатури" със 7:1, като първият гол падна още в 25- ата секунда и поведе в класацията за най- бърз. Валентин Тодоров бе изведен на празна врата и нямаше как да сбърка. Три минути след това Ангел Петров удвои аванса на своя тим, вкарвайки от много малък ъгъл, а към края на полувремето Людмил Петров доведе нещата до 3:0.

След почивката вратарят на „Багатури" Емил Христов си вкара автогол, а съотборникът му Радослав Филипов намали на 4:1. След това за „Гегитрейд" се разписаха Петър Петров, Людмил Петров и Стилян Иванов.

На финала на програмата за седмицата „Феърплей" пречупи „Ветеран турист" с 1:0, нанасяйки втора загуба на ветераните. Единственият гол отбеляза Цветан Ганев в 8- ата минута, като преодоля защитата на съперника и се възползва от първия удобен момент за стрелба, за да се разпише.

Мачовете утре: 17 ч. „Сензация"- „Захарни заводи", 18 ч. „Янтра ІІ"- „Алпласт", 19 ч. „Янтра"- „Паника" и 20 ч. „Едуардс"- „Спортно Търново".