Над 100 състезатели участваха в първия мемориал по борба Илия Павлов във В. Търново
Над 100 състезатели участваха в първия мемориал по борба Илия Павлов във В. Търново / Дарик нюз

Над 100 деца и момчета от 15 отбора от страната и Македония участваха в първия мемориал по борба "Илия Павлов" във В. Търново. Надпреварата в ДКС "В. Левски"  бе организирана от едноименния клуб, регистриран наскоро в старата столица. Състезанието се проведе на 7 март, датата, на която преди десет години бе убит създателят на "Мултигруп", който е погребан на Арбанаси.

Мемориалът бе открит от президента на новосъздадения клуб Димитър Джамов, приветствие към участниците отправи бащата на Илия Павлов- Павел Найденов. За всички състезатели, треньори и съдии организаторите осигуриха храна и тениски, а за гостите от Македония и съдиите нощувките бяха безплатни.

Два златни, един сребърен и три бронзови медала спечелиха представителите на клуба- домакин, водени от треньора Мирослав Колев. Шампион при децата стана Диян Дончев в категория до 32 килограма. На полуфинала той се справи с македонски борец, а в спора за златото тушира съперник от Сливен. Ученикът в Спортното училище в старата столица получи приза за най- техничен борец, който му бе връчен лично от европейския и вицесветовен шампион Румен Павлов- Пантерата.

Приятно впечатление остави в тази възраст Николай Михайлов, който тренира едва от септември миналата година, но стигна до бронза. В категория до 47 килограма Михайлов загуби полуфинала от съотборника си във великотърновския клуб Боби Ников, който стана шампион.

При момичетата Денислава Димитрова от "Илия Павлов" изпусна титлата, по идентичен начин, както и тази от държавното първенство преди месец. Възпитаничката на Мирослав Колев поведе на финала с 6:1 точки, но наивно позволи да бъде туширана и трябваше да се задоволи със сребро.

Бронз за клуба донесоха Мартин Цачев и Ивайло Нанчев при момчетата. Мартин срещна на полуфинала до 47 килограма финалиста от Севлиево, от когото загуби. След това за третото място победи Андрей Господинов от друг великотърновски клуб "Етър- Виктори".

"Стана хубав турнир. Нашите медалисти са възпитаници на Спортното училище, което само няколко месеца след създаването си вече дава резултати. За догодина планираме да направи турнирът още по- силен, като поканим участници и от други държави", коментира Мирослав Колев- старши треньор в клуб "Илия Павлов".

С бронзови медали се окичиха и две момчета от региона. Това са Кристиян Стоянов от Елена и Мартин Александров.

Недоволен от съдийско решение треньорът на "Локомотив" /Г. Оряховица/ Николай Ганев извади борците си от турнира и те останаха без отличия.