Любо Пенев награди три футболни надежди от региона
Любо Пенев награди три футболни надежди от региона / Дарик нюз

Три деца, трениращи футбол в клубове от региона, бяха наградени на официална церемония в столицата. На нея бе финализирано тазгодишното издание на програма "Децата и футболът" на Асоциацията на българските футболисти. По програмата във В. Търново се проведоха два турнира, на които за най- добри футболисти бяха избрани Емануил Личев от "Етър- 24", който бе в столицата с треньора си Георги Георгиев, и Николай Иванов от "Локомотив" /Г. Оряховица/, придружен от наставника си Илия Пендов. Общо 17 момчета бяха зарадвани със специални купи, с изписани върху тях имената им и спортни сакове. Децата получиха наградите си от селекционера на националния отбор по футбол Любослав Пенев. На церемонията бяха още капитаните на ЦСКА, "Левски" и "Локомотив" (София)- съответно Тодор Янчев, Пламен Илиев и Кристиян Добрев и таранът на армейците Мишел Платини.

Голямата изненада обаче, бе Десислава Димитрова, която от тази есен е футболистка на великотърновския клуб "Болярки".

През пролетта тя е играла на турнира в Плевен от името на ФК "Гунди", където е избрана за най- добър футболист, в компанията на момчета от осем отбора!

През лятото старши треньорът на "Болярки" Валентин Витанов я е довел в старата столица и от есента е ученичка във възстановеното Спортно училище.

Десислава разказа, че тренира футбол от ІІ клас и до сега винаги е играла с момчетата на поста централен защитник. Настанена е в общежитието на Спортното училище, в една от стаите, оборудвани от ФК "Болярки", храни се в стола. Приета е в специалност лека атлетика, тъй като тази година нямаше прием на момичета за футбол. На церемонията Любо Пенев и е пожелал да се развива и да постигне мечтите си, а те са да стигне до националния отбор за жени.

Според Вальо Витанов възпитаничката му има страхотни качества, умно момиче е и бързо възприема.

В сряда той, директорката на училището Снежина Михова, спортният експерт в Общината Георги Давидов и президентът на ФК "Болярки" Йордан Грозданов бяха в НСА и Министерството на спорта. Целта е да установят критериите за прием в Спортното училище от следващото лято в специалността футбол и на момичета.