Лили Игнатова стартира кампания в подкрепа на клуба по художествена гимнастика Етър-93
Лили Игнатова стартира кампания в подкрепа на клуба по художествена гимнастика Етър-93 / dariknews.bg
Лили Игнатова стартира кампания в подкрепа на клуба по художествена гимнастика "Етър-93"
33182
Лили Игнатова стартира кампания в подкрепа на клуба по художествена гимнастика "Етър-93"
  • Лили Игнатова стартира кампания в подкрепа на клуба по художествена гимнастика "Етър-93"

Световната и европейска шампионка по художествена гимнастика Лили Игнатова бе във В. Търново за да даде старт на кампания в помощ на „Етър- 93". Гимнастички на великотърновския клуб ще промоцират грациозния спорт всеки петък, събота и неделя до 10 октомври в Централ Мол. Общо 20 момиченца на възраст от 3 до 11 години ще представят художествената гимнастика пред посетителите на търговския център на площ от 30 квадратни метра. Желаещите да се включат деца и родители ще получават уреди и първи уроци.

Инициативата е на известна фирма за подови настилки, която има магазин във Велико Търново. Чрез продажбата на продуктите й ще бъде подпомогната художествената гимнастика под Царевец. Кампанията ще продължи до края на годината, като от всеки продаден килим фирмата ще отделя по 10 процента в полза на "Етър- 93".
Инициативата се провежда общо в 11 български града.

Лили Игнатова има златни медали от световно и европейско първенства,  двукратна носителка на световната купа, шест пъти е печелила приза "Жулиета Шишманова".

Какво накара Лили Игнатова да се включи в благотворителната кампания?

- Като част от семейството на гимнастиката не мога да не помогна, когато става дума за финансирането на масовия спорт. Там откъдето излизат бъдещите звезди. Няма как да очакваме успехи на световно и европейско ниво ако не се погрижим за една широка основа на пирамидата. Много момиченца да влизат в залите и да играят художествена гимнастика. И тъй като в последно време рекламата на нашия спорт по обясними причини не е толкова голяма както по наше време, смятам че излизайки все едно на тренировка сред хората децата ще покажат колко красива е художествената гимнастика. Надявам се това да накара много нови момиченца да влязат в залата.

Чуйте цялото интервю с Лили Игнатова в звуковия файл.