Глутница кучета уби жена в града
Глутница кучета уби жена в град Долна Оряховица. 39-годишната жертва е била санитар в общинската болница в Горна Оряховица. Прибирала се е от работа около 07:00 часа, когато е била буквално разкъсана. Жената се е страхувала и неведнъж е имала сблъсък с животните.

„Разбирам гнева на хората, аз също съм гневен и натъжен от случилото се. Ние, кметовете на населените места, нямаме правомощията да се справим с този проблем. Ще инициирам в близките дни среща с кмета на общината, и ако се наложи, с министерства, с природозащитни организации, за да може проблемът да бъде решен радикално”, коментира пред NOVA кметът на Долна Оряховица Йордан Байчев.

Глутница кучета нападна и уби жена в Долна Оряховица

Градоначалникът посочи, че е получавал сигнали, че по улиците излизат кучета, които не се отглеждат, както трябва.

„Правил съм остри забележки на собствениците, след което животните биват прибирани. При проверки не съм ги виждал, но след това явно пак са ги изпускали. Ние разполагаме само с този инструмент - да правим забележки”, посочи още той.

Байчев коментира, че за кучетата, убили жената, при него официален сигнал не е имало. „Но хора са споделяли с мен. Аз съм идвал и съм предупреждавал собственика, когото го няма в момента, а друг човек е живеел в къщата. Именно той е задържан”, каза още кметът. Той допълни, че загиналата жена не е депозирала официално жалба, но му е споделяла за проблем с животните.

Кметът посочи, че ще опитат да помогнат на семейството на жертвата.

Повече гледайте във видеото. 
NOVA