Известният журналист Тома Томов подкрепи втория в листата на Коалиция за България Петър Кънев
Известният журналист Тома Томов подкрепи втория в листата на Коалиция за България Петър Кънев / Дарик нюз
Известният журналист Тома Томов подкрепи втория в листата на "Коалиция за България" Петър Кънев
63344
Известният журналист Тома Томов подкрепи втория в листата на "Коалиция за България" Петър Кънев
  • Известният журналист Тома Томов подкрепи втория в листата на "Коалиция за България" Петър Кънев

Известният журналист Тома Томов бе вчера в старата столица за представяне на кандидатдепутатската листа на "Коалиция за България" за региона и среща със студенти във Великотърновския университет. Авторът на редица документални филми и на култовото предаване „Набюдател" специално подкрепи втория в листата на „Коалиция за България" Петър Кънев. Двамата са приятели повече от двайсет години и човекът, направил интервюта с личности като Индира Ганди, Лех Валенса, Ицхак Рабин, Шимон Перес, Михаил Горбачов и редица други, повлияли на световната история, бе категоричен, че хора като Петър Кънев трябва да получат подкрепа за доброто на България.

„Историята се прави от хора. Не може на различни места да слагаш разни калинки, защото след това следват провали. Познавам Петър Кънев от двайсет години и знам, че е човек с качества на изявен лидер, който с каквото се захване успява. Около него има силен екип и каквото прави винаги е постижение, успех, победа. Знам освен това, че при него има солидарност, което е важно в съвременния свят", коментира Тома Томов.

Чуйте повече от него в звуковия файл.

Петър Кънев е родом от Ямбол, но родата на съпругата му е от нашия край. Той е собственик на най- голямата частна полиграфическа компания в страната и председател на Съюза на печатарската индустрия в България. Освен това е заместник- председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците у нас. Бил е съветник на президента Георги Първанов по икономическите въпроси и депутат в 40- ото Народно събрание. В листата на "Коалиция за България" е с гражданска квота. Безпартиен е и Тома Томов, който подчерта, че никога не е участвал във вътрешнополитически битки и е тук, за да подкрепи личност.