Явор Божанков
Явор Божанков / netinfo
Поредица от срещи в населени места от община Горна Оряховица и Лясковец, които ще бъдат повлияни от трасето на автомагистрала „Русе - Велико Търново, започва народният представител Явор Божанков. Той организира първата сбирка в с.Първомайци, където на 23 януари (вторник) от 18:00ч. заедно с жителите ще обсъди какви са възможностите и недостатъците на планираните трасета. Срещата е отворена за цялата общественост в селото и ще се проведе в изложбената зала на НЧ „Иван Вазов-1893“.

Вече бе проведена среща с представители на бизнеса от Горна Оряховица, Лясковец и Велико Търново, на която всички споделиха притеснението, че магистралата преминава прекалено далеч от Горна Оряховица. Като най-съществен проблем за общината, Божанков изтъкна, липсата на модерна връзка, която да свърже индустриалния център, летището и гарата с новите големи инфраструктурни проекти

„Очакваме експерти от АПИ и МРРБ да проведат закъснелите обсъждания с гражданите и бизнеса по трасето и връзките. Тогава ще поставим въпросите и ще очакваме конкретни отговори. Километър по километър ще питаме в най-подробен детайл. Готови сме да водим експертен дебат и няма да позволим да ни замажат очите!“, категоричен е Божанков.